IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Kurtis McLean sivussa kaksi ottelua joulun jälkeen

LIIGA / Uutinen
Lukon tehokkain pelaaja, Kurtis McLean, lähtee pelaamaan Spengler Cupia ja on poissa raumalaisjoukkueen vahvuudesta joulun jälkeisistä Ässät- ja KalPa-otteluista.

Kurtis McLeanin osallistuminen Spengler Cupiin ei tullut yllätyksenä. McLean on kiekkoillut alkukauden kovilla tehoilla, joten mies kuuluu ilman muuta Kanadan joukkueeseen. Vaikka Spengler Cupissa pelataankin ainoastaan seurajoukkueita vastaan, on vaahteranlehtipaidan päälle pukeminen McLeanille kunnia-asia.

– Tämä on minulle suuri kunnia. Kanadan maajoukkueeseen pääsy on lähes mahdotonta varsinkin Euroopan liigassa pelaaville, mutta Spengler Cup antaa siihen mahdollisuuden. Joukkueeseen valitaan 23 pelaajaa ja suurin osa heistä pelaa Sveitsissä. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta pukea vaahteranlehtipaita ylleni ensimmäistä kertaa urallani, hehkuttaa McLean.

Seurajoukkueilla ei käytännössä ole mahdollisuutta kieltää pelaajan osallistumista, sillä Kanadalla ja Euroopan liigoilla on sopimus, jonka mukaan joukkueiden tulee kunnioittaa pelaajalle avautuvaa mahdollisuutta.

– Olen keskustellut asiasta valmentajien ja seurajohdon kanssa, koska missaan kaksi peliä. He ovat kuitenkin suhtautuneet asiaan hienosti ja ovat iloisia puolestani. Tietenkin he haluaisivat minun pelaavan nuo kaksi peliä, mutta on tilaisuus, jolla voin antaa näyttöjä myös NHL:ään. Kanadalaisten mielestä parasta on pelaaminen NHL:ssä ja Kanadan maajoukkueessa. Kaiken lisäksi turnauksen pelaajista valitaan usein muutama pelaaja kevään MM-kisoihin. Ensin tietenkin valitaan NHL:ssä pelaavat, mutta mahdollisuudet on myös keväällä jatkaa maajoukkuepelejä.

Spengler Cup on hieno tilaisuus pelaajalle näyttää kyntensä kansainvälisissä peleissä, mutta kaikkiin ylimääräisiin turnauksiin liittyy myös pieni loukkaantumisriski.

– Ymmärrän faneja, jotka ovat huolestuneita loukkaantumisesta ja muista negatiivisista asioista, mutta palaan kuitenkin takaisin SaiPa-peliin ja autan joukkuetta voittamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle