Kuortane teki historiaa ja marssi Naisten Liigan välieriin ensimmäistä kertaa

Muut Sarjat / Uutinen
Team Kuortaneella oli syytä juhlaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Team Kuortane otti selkävoiton HPK:sta Naisten Liigan puolivälierissä ja marssi välieriin suoraan otteluvoitoin 3−0.

Team Kuortane ei ole koskaan aiemmin selviytynyt puolivälieristä jatkoon, joten 3−0-otteluvoitoin eteneminen välieriin oli joukkueelle harvinaista ja historiallista herkkua.

− Hyvältä tuntuu koko joukkueen puolesta. Kova työ ja vahva sitoutuminen koko kauden ajan palkittiin tällä tavalla, huokaa Kuortaneen päävalmentaja Jari Risku.

− Ei ole väliä kuka tulee vastaan välierissä. Tiistaina palataan harjoituksiin ja koetetaan löytää vielä pykälää kovempi lento joukkueeseen.

Risku antaa tunnustusta myös puolivälierävastukselle.

− Iso hattu HPK:lle, oli nälkäinen ja ahne joukkue. Kolme peliä pelattiin hyvää jääkiekkoa.

− Iso hatunnosto myös omille pelaajille. On helppo olla vaihtopenkin takana, kun joukkue on löytänyt tällaisen hengen.

Jääkiekkoliiton projektina naiskiekon kehittämiseksi Kuortaneen urheilulukioon vuonna 2010 perustettu joukkue on aiempina kausina ollut kolmesti puolivälierissä ja neljä kertaa karsinut sarjapaikastaan. Joukkue tunnettiin vuosina 2010−2014 nimellä Team Oriflame sponsorisopimuksesta johtuen. Risku on valmentanut joukkuetta kaikki kaudet.

Välierissä Kuortane kohtaa joko runkosarjan voittaneen Ilveksen tai toiseksi sijoittuneen Kärpät.

Puolivälierien toisessa parissa Blues-KalPa otteluvoitot ovat tasan 1−1 ennen tämän illan kohtaamista Espoossa. Jatkoonmenijä ratkeaa joko 11.3. tai viimeistään viidennessä ottelussa 13.3.

» Lähetä palautetta toimitukselle