Kultanen Bluesiin, kolme pelaajaa vaihdossa Kouvolaan

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Kokenut puolustaja Jarno Kultanen siirtyy loppukaudeksi Espoon Bluesin riveihin. Vaihtokaupassa toiseen suuntaan menee hyökkääjä Timo Kuuluvainen sekä puolustajat Tero Konttinen ja Ari Gröndahl.

Täksi kaudeksi vanhaan kotikaupunkiinsa palannut Kultanen on ollut alkukauden ajan KooKoon kantavia pelaajia.

Kolme edellistä kautta Elitserienissä pelannut Kultanen on edustanut urallaan SM-liigassa KalPaa sekä Helsingin IFK:ta, jossa hän oli voittamassa Suomen mestaruutta 1998. NHL:ssä Kultanen pelasi Bostonin riveissä yhteensä kolmen kauden aikana 112 ottelua.

– Nyt suoritettavalla pelaajavaihdolla haemme menestystä sekä heti että pitkällä tähtäimellä. Jarno Kultanen auttaa Bluesia heti, ja kolmen nuoren pelaajan "kevätpeluutus" suuressa peliroolissa yhdessä Mestiksen
kärkijoukkueista on vahva panostus tulevaisuuteen, miettii Bluesin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

– Päätös siirroista oli vaikea, mutta hyvä että saimme lisää pelaajia, sillä materiaali on ollut melko kapea. Hyökkääjä Timo Kuuluvainen on kova taistelija ja hänellä on hyvä laukaus. Suomen U20 –joukkueessa MM-kisoissakin pelannut Ari Gröndahl on erittäin lahjakas ja lupaava nuori puolustaja. Tero Konttinen on hyvin luisteleva kiekollinen pakki, kommentoi KooKoon päävalmentaja Vladimir Kolek.

Kouvolaan siirtyvä Timo Kuuluvainen pelasi alkukauden Mestistä Kajaanin Hokissa. Kuuluvainen siirtyi Bluesiin paikaamaan seuran loukkaantumisia. Ura SM-liigassa jäi kuitenkin lyhyeksi, eikä Espoossa nähty hänelle enää käyttöä joukkueessa.

Tero Konttiselle KooKoo on puolestaan kauden neljäs seura. Konttinen aloitti kauden Elitserienissä vuokrapelaajana Djurgårdenin riveissä. Vuokran loputtua Konttinen palasi hetkeksi TPS:ään, mutta kaupattiin pian Espooseen vaihtokaupassa Joni Töykkälään. Konttisen rooli Bluesissa jäi 17 otteluun ja viiteen syöttöpisteeseen.

19-vuotias Ari Gröndahl puolestaan haki joulukuussa Mestis-kokemusta Vantaalta. Hän merkkautti elämänsä ensimmäisessä liigapelissä Ilvestä vastaan uransa ensimmäisen tehopisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle