TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Kulmala ja Kokkala matkaavat Tanskaan

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Viime kaudella D Teamissa puolustanut Vesa Kulmala ja pääsääntöisesti TPS:n riveissä hyökännyt Lassi Kokkala siirtyvät Tanskan pääsarjajoukkue AaB Ishockeyn sotisopaan.

Mestiksen kärkipuolustajien joukkoon viime kaudella noussut 24-vuotias jokerikasvatti Vesa Kulmala löi itsensä rysäyksellä läpi Suomen toiseksi korkeimman sarjatason hyökkäävien puolustajien eliittiin. Yksivuotisen sopimuksen AaB Ishockeyn kanssa allekirjoittanut Kulmala siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille.

Pienikokoinen Kulmala maestroi aina yllätyshopealle asti kivunneen D Teamin peliä komeilla runkosarjatehoilla 6+22, jotka syntyivät 43 ottelussa. Kevään pudotuspeleissä pienistä vammoista kärsinyt puolustaja kokosi viisi (1+4) tehopistettä seitsemässä kamppailussa.

– Kulmala on teknisesti vahva sekä luova puolustaja ja hän on erittäin ketterä luistimilla. Vesa tuo myös ylivoimapeliimme lisää tehoja, toteaa AaB Ishockeyn manageri Karsten Arvidsen tyytyväisenä.

Kulmalan kaveriksi Tanskaan matkaa edelliskaudella SM-liigaa TPS:n ja Mestistä TuTon sotisovissa tahkonnut ja niin ikään yksivuotisen pelaajasopimuksen tanskalaisseuran kanssa allekirjoittanut hyökkääjä Lassi Kokkala. TuTon paidassa Kokkala, 21, tykitti pisteen per peli (6. 1+5), kun taas liigassa miehen rooli jäi pieneksi, eikä pistepussi näin ollen kasvanut 46 runkosarjakamppailussa kuin yhteensä kolmella (2+1) tehopisteellä.

Kevään pudotuspelejä Kokkala seurasi katsomosta siviilit päällä, mutta siitä huolimatta mies pääsi juhlimaan joukkuekavereidensa mukana SM-kultaa.

– Kokkala on iso ja vahva keskushyökkääjä, joka omaa kovan laukauksen sekä on vahva luistelija. Hän on loistava lahjakkuus ja olemme erittäin tyytyväisiä, että näemme Lassin sekä Vesan ensi kaudella AaB-paidassa, sanoo Arvidsen.

» Lähetä palautetta toimitukselle