TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Kudroc, Petriläinen ja Peltola Ilvekseen

LIIGA / Uutinen
Tampereen Ilves julkaisi tiedotustilaisuudessaan tulevan juhlakautensa joukkueen rungon. Useiden runkopelaajien jatkosopimusten lisäksi seura tiedotti hankkineensa riveihinsä puolustajat Kristian Kudrocin ja Pasi Petriläisen, sekä keskushyökkääjä Mikko Peltolan.

SM-liigassa kuudenneksi sijoittunut Ilves on 75-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi julkaissut tukun uusia pelaajasopimuksia. Uusina vahvistuksina tamperelaisryhmään liittyvät Kristian Kudroc, Mikko Peltola, Pasi Petriläinen sekä Teppo Tuomanen. Joukkueessa jatkavat avainpelaajista Raimo Helminen, Jussi Pesonen, Juha Alén ja Tuukka Rask.

Nimekkäin Ilveksen uusista pelaajista on eittämättä kokenut 36-vuotias hyökkääjä Mikko Peltola. Laitahyökkääjästä keskelle uransa aikana siirtynyt Peltola on SM-liigassa pelannut Tapparan, Lukon, Ilveksen, HPK:n ja Pelicansin riveissä. Ilveksessä Peltola pelasi vuosituhannen vaihteessa puolitoista kautta ennen siirtymistään Hämeenlinnaan kesken kauden 1999–2000. Nyt Peltola palaa Ilvekseen kaksivuotisella sopimuksella.

Viimeiset neljä kautta Peltola on pelannut ulkomailla, ensin kauden nykyisen Ilves-luotsi Kari Elorannan johdolla Rapperswilissä sekä sen jälkeen kolme kautta Elitserienin Linköpingissä, jossa mies on kertaalleen voittanut Elitserienin syöttöpörssin. Peltolan viime kauden pilasi tammikuussa polvivamma, joka pakotti miehen lopettamaan pelit jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Hän ehti kuitenkin pelata 36 ottelua joissa saldoksi jäi kuusi maalia ja 14 maalisyöttöä.

– Peltola on pystynyt aloittamaan jo pikkuhiljaa harjoittelun, ajanut kuntopyörää, Eloranta kommentoi.

Ilves-puolustukseen kokoa tuo SaiPassa viime kaudella pelannut isokokoinen (201 cm/106 kg) slovakialaispuolustaja Kristian Kudroc. NHL:ssä yhteensä 26 ottelua Tampan ja Floridan riveissä pelannut Kudroc valloitti päättyneellä kaudella lappeenrantalaisyleisön sydämet kovilla otteillaan. 227 jäähyminuutin lisäksi mies osoitti myös kykenevänsä kiekolliseen peliin, josta tuloksena oli 10 maalia ja 12 syöttöpistettä. Kudrocin sopimus on yksivuotinen.

Toinen Ilves-puolustuksen nimekäs vahvistus on tapparalaislähtöinen Pasi Petriläinen, joka kuluvalla kaudella on pelannut Ruotsin Elitserienin Södertäljessä sekä Venäjän 1. divisioonan Amur Habarovskissa. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 1998 voittanut Petriläinen on Tapparan lisäksi pelannut SM-liigassa kaksi kautta TPS:n riveissä. Petriläisen sopimus Ilvekseen on mallia 1+1-vuotta.

Lisäksi Ilveksen puolustukseen liittyy 25-vuotias puolustaja Teppo Tuomanen. Kauden 2005–2006 Tuomanen pelasi pääsääntöisesti TuTossa, mutta oli paikkaamassa HPK:n loukkaantumispulaa syyskaudella. Kerhon riveissä mies saalisti kolmessa ottelussa yhden syöttöpisteen. HPK:ssa kiekko-oppinsa saanut Tuomanen on pelannut hämeenlinnalaisjoukkueen paidassa yhteensä 17 SM-liigaottelua. TuTon ja Kerhon lisäksi Tuomanen on pelannut Mestistä Jukurien ja FPS:n riveissä. Tuomasen Ilves-sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Avainpelaajille jatkosopimuksia

Lisää

Ilves valmistautuu hyvissä ajoin tulevaan
[lue lisää]Legendan ja uusien Ilves-puolustajien mietteitä
[lue lisää]

Ikinuori keskushyökkääjä Raimo Helminen vahvisti sen, mitä uumoiltiin jo pitkään. Ura jatkuu ainakin yhden kauden. Maaliskuussa 42 vuotta täyttänyt Helminen aloitti mittavan SM-liigauransa jo kaudella 1982–1983.

Pitkän uransa aikana alun perin Kooveessa pikkupoikana jääkiekkoilun aloittanut Helminen on ehtinyt pelata useamman vuoden myös ulkomailla. Pohjois-Amerikassa, New York Rangersin, Minnesota North Starsin ja New York Islandersin organisaatiossa vierähti yhteensä kolme kautta ja Ruotsin Malmössä yhteensä seitsemän kautta. Noilta vuosilta palkintokaappiin tarttui myös kaksi Ruotsin mestaruutta.

Suomessa Helminen on SM-liigassa pelannut ainoastaan Ilveksen riveissä. Tamperelaisjoukkueen riveissä Raipella on kasassa 653 runkosarjaottelua, joissa on syntynyt yhteensä 151 maalia ja 391 syöttöpistettä. Kasvattajaseurassaan Helminen on voittanut yhden kultamitalin, yhden hopean, sekä yhden pronssisen mitalin.

– "Raipella" on aina ollut sopimuksessa se plus yksi. Ja taas sitä käytettiin, Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto toteaa.

Yhden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Jussi Pesonen oli päättyneellä kaudella Ilveksen tehokkain pistemies tehoin 19+25. Toista kauttaan Ilveksessä pelannut Pesonen on aiemmin SM-liigaurallaan edustanut JYPiä ja Jokereita. Helsinkiläisjoukkueen paidassa muuramelaislähtöinen 26-vuotias Pesonen voitti myös Suomen mestaruuden kaudella 2001–2002.

Suomen lupaavimpiin maalivahteihin kuuluva 19-vuotias Tuukka Rask on myös solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Ilveksen kanssa. Toronto Maple Leafsin viime kesänä ensimmäisellä kierroksella varaama Rask oli vuoden vaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen ykkösmaalivahti ja valtasi saman paikan myös Ilveksen liigajoukkueesta.

Ilveksen takalinjoilla jatkaa myös isokokoinen puolustaja Juha Alén, jonka perässä oli tänä keväänä useampikin liigaseura. Neljä kautta Pohjois-Amerikan juniori- ja yliopistosarjoissa sekä AHL:ssä pelannut Alén palasi Ilvekseen kesken kauden 2004–2005.

Pahasta nilkkamurtumasta toipunut Alén pelasi tuolloin ainoastaan yhdeksän ottelua, mutta päättyneellä kaudella jo 52 ottelua, joissa syntyi viisi maalia ja viisi syöttöpistettä. Jääminuutteja 24-vuotias Alén sai vyölleen 104. Alén jatkaa Ilveksessä kaksi seuraavaa kautta.

Ilves julkaisi myös tulevan kauden kakkosvalmentajansa nimen. Kari Elorannan aisapariksi tulee viime kaudella Kiekko-Vantaan Mestis-joukkuetta valmentanut Petteri Hirvonen. Hirvonen toimi Elorannan aisaparina tämän ollessa Pelicansin päävalmentajana. Hirvosen sopimus kattaa tulevan kauden ja siinä on optio myös kaudesta 2007–2008.

Ilveksen kakkosvalmentajana menneellä kaudella toiminut Juha Pajuoja jatkaa valmennusuraansa toisessa seurassa. Maalivahtivalmentaja Arto Koivisto sen sijaan jatkaa seurassa. Hänenkin sopimuksensa on mallia 1+1.

Ilves ilmoitti myös, ettei se aio käyttää amerikkalaishyökkääjä Jason Guerrieron sopimukseen kirjattua optiota. Näin Guerriero on vapaa siirtymään haluamaansa seuraan.

– Haemme vielä kahta laitahyökkääjää. Kansallisuudella ei ole väliä. Toivottavasti saamme heidät mahdollisimman pian, mutta haemme nimenomaan kärkipään pelaajia. Haluaisimme heidät tietysti mahdollisimman pian, mutta väkisin emme ketään ota, Ilveksen urheilupäällikkö Juha Hautamaa paljastaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle