Kovalev muisti Penguinseja, Jokiselle maali ja syöttö

Glenn Satherin viimeisin tähtihankinta näyttää tällä hetkellä onnistuneelta. Viime yönä Kovalev ratkaisi Rangerseille voiton Pittsburghista. Suomalaisista edukseen esiintyivät Olli Jokinen, Miikka Kiprusoff ja Pasi Nurminen. Ottelutulokset: NY Rangers - Pittsburgh 1-0 Carolina - Washington 3-1 Tampa Bay - Atlanta 2-2 Florida - Boston 5-6 (ja) Minnesota - Phoenix 2-3 Chicago - San Jose 2-4 Dallas - Anaheim 2-4

Dunham piti nollan

Alexei Kovalev onnistui paluussaan entiselle - ja nykyiselle - kotiareenalleen. Venäläinen ampui kolmannessa erässä ottelun ainoan maalin, kun hänen nykyinen seuransa ja entinen seuransa Pittsburgh Penguins kohtasivat Madison Square Gardenilla. Maali syntyi viisi kolme ylivoimalla, kun Kovy ohjasi Tom Potin laukauksen ohi Johan Hedbergin. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän ottelun, sillä Moose Hedberg torjui 24 häntä kohden ammuttua laukausta ja Mike Dunham saalisti nollapelin 26 torjunnalla. Rangers on voittanut molemmat ottelunsa Kovalevin hankinnan jälkeen. GM-valmentaja Glenn Satherin hyvää tuulta lisäisi puolustaja Brian Leetchin paluu pelikuntoon. Leetch sai syöttöpisteen Kovalevin maaliin. Rangersillä on puolustajista ylitarjontaa, eikä Janne Laukkanen mahtunut tällä kertaa pelaavaan kokoonpanoon.

Pittburgh jäi toisessa peräkkäisessä pelissä nollille. Hyökkäyksen tehottomuutta selittää Kovalevin poismyynnin lisäksi Martin Strakan ja Jan Hrdinan loukkaantumiset. Ville Nieminen sai kaksitoista ja puoli minuuttia, josta lähes neljä minuuttia oli alivoima-aikaa. Seitsemäntoista vaihtonsa aikana Nieminen ehti vetää yhden laukauksen kohti Rangers maalia.

Carolina sai putken poikki

Carolina Hurricanes katkaisi seitsemän pelin tappioputkensa 3-1 voitolla Washingtonista. Voiton takuumiehenä oli maalivahti Kevin Weekes, joka torjui 30 vetoa. Voittoon tarvittavat maalit tikkasivat Craig Adams, Jan Hlavac ja tyhjiin Jeff O´Neill. Washingtonin ainokaisen kuittasi tililleen Michael Nylander. Olaf Kolzig torjui Washingtonin maalissa 19 laukausta. Erityisen synkkä ilta oli Steve Konowalchukille, joka oli kentällä jokaisen Canes maalin aikana.

Tampa takaa-ajo onnistui

Atlanta Thrashers ja maalivahti Pasi Nurminen eivät onnistuneet pitämään ensimmäisessä erässä hankkimaansa kahden maalin johtoa, vaan Tampa Bay Lightningin Vaclav Prospal ja Nikita Alexeev tasoittivat pelin jälkimmäisissä erissä. Jatkoajalla sen paremmin Nurminen kuin Tampan maalissa John Grahame ei ollut yllätettävissä. Kaikkiaan Grahame torjui ottelussa 33 laukausta, kun taas Pasi Nurminen selvisi 28 torjunnalla.

Atlantan tehomies ottelussa oli siirtohuhujen kohteena oleva Slava Kozlov. Ex-Red Wings syötti Dana Heatleyn tekemän ottelun avausmaalin ja teki itse 2-0 osuman.

Boston voitti maalintekokilpailun

Kotijoukkue Panthers ja vierasjoukkue Boston Bruins järjestivät Office Depot Centerissä katsojille runsaasti hurraamisen ja buuamisen aihetta. Boston siirtyi ottelussa 2-0 johtoon Mike Knublen tehtyä kaksi maalia vain 27 sekunnissa. Ensimmäinen maali tuli jo kymmenen sekunnin pelin jälkeen ja toinen siis vain 17 sekuntia myöhemmin. Salama-alun jälkeen maalinteon tahti hiipui, mutta jatkui kuitenkin tasaisena koko ottelun ajan.

Olli Jokinen ja Matt Cullen nostivat Panthersit tasoihin jo ensin erässä. Toisen erän alussa Kristian Huselius ja Viktor Kozlov veivät puolestaan kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Nouseva tähti Joe Thornton kuitenkin kuittasi ottelun tasoihin kahdella ylivoimamaalilla toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Kolmannessa erässä joukkueet hiukan hidastivat tahtia, sillä kumpainenkin tekaisi vain yhden maalin. Floridan johtomaalista vastasi Olli Jokisen syötöstä Andreas Lilja ja Bostonin tasoituksesta Glen Murray. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 27 sekuntia kun Brian Rolston timmasi kiekon ohi koko ottelun maalissa kärvistelleen Roberto Luongon. Bostonin maalissa kiekkoja selkänsä takaa noukki Jeff Hackett.

Ottelun tähdet keräsivät hyökkääjät. Mike Knuble saalisti kahden salamamaalinsa lisäksi kaksi syöttöä, Brian Rolston syötön ja jatkoaikamaalin ja Pantterin paras pelaaja Olli Jokinen maalin ja syötön. OJ pelasi Floridan kenttäpelaajista eniten, 25.24, kun taas Niklas Hagman joutui tyytymään puoleen Ollin ajasta (12.24, ei laukauksia, -1).

Minnesotalle kitkerä tappio

Pudotuspelipaikkaa jahtaava Minnesota Wild kärsi kotonaan yllättävän 2-3 tappion Phoenix Coyetesille. Ennen ottelua Kojootit olivat kuuden pelin tappioputkessa, kun taas Wildit olivat keränneet viidestä viimeisestä kotipelistään neljä voittoa. Hyvästä puolustusasenteestaan tunnettu kotijoukkue ei onnistunut säilyttämään johtoasemaansa, vaikka oli pelissä kahdesti maalin johdossa.
Jäähyrikkaassa ottelussa joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin kolmannen erän loppupuolelle asti. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Daymond Langkow ampui ottelun toisen maalinsa, eikä Wild ehtinyt tehdä tasoitusta ennen pelin päättymistä. Minnesotan maalit tekivät avauserässä Richard Park alivoimalla ja toisessa erässä veteraani Cliff Ronning. Phoenixin ensimmäisen maalin teki ylivoimalla alan spealisti Daniel Briere. Suomalaispelaajat Antti Laaksonen Wildista ja Teppo Numminen Coyetesista jäivät tässä ottelussa ilman pisteitä.

San Jose kiusasi Chicagoa

Siirtohuhujen riivaamat Sharks-pelaajat järjestivät skouteille mainion myyntinäytöksen Chicagon United Centerissä. Veteraanit Vincent Damphousse ja Owen Nolan pelasivat yhden kauden tehokkaimmista otteluistaan. Damphousse syötti sekä Adam Gravesin tekemän ylivoimamaalin että Nolanin alivoimamaalin ja lisäksi teki ylivoimalla joukkueensa kolmannen osuman. Scott Thornton teki vielä vierailijoille kolmannessa erässä yhden ylivoimamaalin, mutta Vinnien maali ottelun voittomaaliksi. Sharksien ylivoimapeli oli ottelussa murhaavan tehokasta, sillä kuudesta yrityksestä Hait tekivät kolme osumaa. Sharksien maalissa Miikka Kiprusoff pelasi kelpo ottelun torjuen 23 laukausta ja Teemu Selänne sai syöttöpisteen Gravesin maaliin.

Chicagon maalissa Jocelun Thibault torjui 29 laukausta, mutta silti joukkue hävisi kolmannen kerran putkeen. Blackhawksien maalit tekivät rookie Tyler Arnason ja veteraanitappelija Chris Simon. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevan Chicagon pitää piristyä pikaisesti, jos joukkue aikoo selvittää tiensä konferenssin kahdeksan parhaan joukkoon. Tällä hetkellä ero viimeisellä pudotuspelipaikalla majalevaan Edmontoniin on viisi pistettä, mutta Oilersilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Anaheim yllätti Dallasin

Rookie Alexei Smirnovin ja kokeneen Steve Rucchinin kolmannen erän maalit siivittivät Mighty Ducksit voittoon liigaa johtavista Starseista. Kotijoukkue siirtyi toisessa erässä ottelun johtoon, kun Mike Modano teki suomalaisten syötöstä joukkueensa avausmaalin. Se olikin ainoa kerta pelissä, kun Tähdet olivat ottelussa etulyöntiasemassa, sillä viitisen minuuttia Modanon maalin jälkeen Adam Oates tasoitti pelin ylivoimalla. Vaikka Ulf Dahlen onnistuikin kolmannessa erässä kuittamaan Petr Sykoran toisessa erässä tekemän johtomaalin, niin loppuvaiheessa Anaheim oli ottelussa nälkäisempi. Maalivahtien taistossa Ankkojen 26 torjuntaa tehnyt Martin Gerber oli vain 15 torjuntaan pystynyttä Tähtien Ron Tugnuttia terävämpi. Dallasin suomalaisten Jere Lehtisen ja Niko Kapasen pistesaldo jäivät Modanon avausmaalin syöttömerkintöihin. Vetoja maalia kohti molemmilla oli, Lehtisellä kolme ja Kapasellakin kaksi, mutta tällä kertaa sveitsiläinen Gerber oli suomalaisia parempi.