Kousa siirtyy Djurgårdeniin

SHL / Uutinen
Kousa kiekkoilee ensi kauden SHL:ssä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Viime kaudella KHL:ssä ja Sveitsin pääsarjassa pelannut Mikko Kousa siirtyy SHL-joukkue Djurgårdeniin.

Mikko Kousa aloitti viime kauden Medvescak Zagrebin riveissä, mutta siirtyi marraskuussa Berniin. KHL:ssä puolustaja tehtaili 12 ottelussa tehot 2+2 ja Sveitsin pääsarjassa 11 ottelussa viisi tehopistettä.

− Mikolle tehtiin alkukeväästä lonkkaleikkaus ja se on suurin syy, että hän oli edelleen saatavilla siirtomarkkinoilla. Me olemme olleet yhteydessä koko kesän ja seurasimme hänen kuntoutustaan. Nyt hän on täysin toipunut ja valmis liittymään harjoitus- ja pelivahvuuteemme, kertoi Djurgårdenin urheilujohtaja Joakim Eriksson.

− Pidämme siitä, että Mikolla on kokemusta kansainvälisistä peleistä sekä Venäjältä ja Sveitsistä. Näemme myös positiivisena sen, että hän on menossa kohti parasta ikää jääkiekkoilijana. Itse olen pelannut Mikkoa vastaan ja sain muutamia hyviä arvioita hänestä hänen kanssaan toimineilta valmentajilta ja pelaajilta.

Kousa on pelannut urallaan Liigassa Pelicansissa, HIFK:ssa, Jokereissa ja Lukossa. Ulkomailla hän kiekkoillut KHL:n ja Sveitsin liigan lisäksi myös 16 ottelua SHL:ssä MODO:n riveissä.

− Tiedän, että joukkue on nuori ja taitava. Tunnen joukkueen suomalaispelaajat sekä Daniel Brodinin, joka pelasi myös Suomessa. Lisäksi tiedän myös Mikael Tellqvistin, Kousa totesi.

− Ruotsissa on pelissä enemmän vauhtia. Djurgården on minulle hyvä paikka pelata ja odotan innolla Tukholmassa asumista.

» Lähetä palautetta toimitukselle