Kotalik ja Junkka IFK:n riveihin

LIIGA / Uutinen
Useita pelaajamenetyksiä kokenut Helsingin IFK täyttää ulkomaalaispaikkansa hyökkääjä Ales Kotalikilla ja puolustaja Jonas Junkalla.

Ales Kotalik on 22-vuotias hyökkääjä, joka on pelannut neljä viimeistä kautta Tshekin Extra-liigassa Ceske
Budejovicen joukkueessa. Päättynyt kausi oli Kotalikille
läpimurtokausi Tshekin liigassa. Hän oli joukkueensa paras
pistemies (19+29) ja koko liigan tilastossa 11. Kotalik pelasi kuluneella kaudella myös Tshekin maajoukkueessa Baltica-cupissa Venäjällä.

Isokokoinen Kotalik on pelannut uransa aikana sekä laitahyökkääjänä että keskushyökkääjänä. Kotalik on Buffalon 6. kierroksen varaus vuoden 1998 draftissa. NHL-sopimus on Kotalikin kohdalla mahdollinen jo tänä syksynä.

26-vuotias Jonas Junkka on pelannut Suomessa aikaisemmin Espoon Bluesissa ja HPK:ssa. Viime kausi kului Columbus Blue Jacketsin farmijoukkueessa Syracuse Crunchissa, jossa hän pelasi 58 ottelua ja saalisti niissä tehot 5+14. Kaudella 1999-00 Junkka sai HPK:ssa kokoon peräti 31 pistettä. Junkka on tärkeä lisä IFK:n puolustukselle, sillä hän on joukkueen ainoa oikealta
ampuva pakki.

Jaroslav Bednar ja Marek Zidlicky siirtyvät hyvin
todennäköisesti Pohjois-Amerikkaan. Molemmat varattiin seuroihin, jotka olivat osoittaneet kiinnostusta heitä kohtaa pitkin kevättä. Sopimukset lienevät siis selviä.

» Lähetä palautetta toimitukselle