KooKoon puolustus kapenee - liigakonkari Jokela lyö hokkarit naulaan

LIIGA / Uutinen
Jokela kiekkoili urallaan muun muassa KalPassa.
Kuva © Timo Savela
Pitkän uran Liigassa ja ulkomailla tehnyt KooKoo-puolustaja Mikko Jokela lopettaa pelaajauransa.

Mikko Jokelan sopimus kouvolalaisryhmään olisi kattanut kuluvan kauden, mutta puolustaja päätti lopettaa pelaajauransa ja sopimus purettiin pelaajan aloitteesta. 37-vuotias puolustaja siirtyi KooKoohon kesken viime kauden itävaltalaisjoukkue Villacherista ja kokosi 24 ottelussa tehot 3+2.

− Nyt on tullut minun aikani ripustaa hokkarit naulaan ja alkaa tekemään jotain muuta. Ratkaisu on tehty hyvillä mielin ja se tuntuu oikealta, Jokela kommentoi päätöstään.

− Tämä on elämää. Faktat pitää vain hyväksyä ja olla rehellinen itselle sekä kaikille ympärillä oleville. Olen saanut pelata lätkää ammatikseni parikymmentä vuotta ja se on ihan tarpeeksi pitkä aika. Seura ja valmennus ovat olleet tietoisia tilanteestani ja tukeneet päätöstäni.

Lappeenrantalaislähtöinen Jokela pelasi urallaan 736 Liigan runkosarja- ja pudotuspeliottelua. Hänen seurojaan KooKoon lisäksi olivat HIFK, SaiPa, HPK, Jokerit ja KalPa. Jokela saavutti urallaan kaksi Suomen mestaruutta, yhden hopean sekä kaksi pronssia.

Ulkomailla hän kiekkoili SHL:n ja KHL:n lisäksi kolme kautta Pohjois-Amerikassa, josta tilille jäi muun muassa yksi NHL-ottelu. Maajoukkuepaidassa Jokela saavutti MM-pronssia keväällä 2008. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hän oli voittamassa kaksi kertaa Euroopan mestaruutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle