KooKoolle nippu uusia sopimuksia

MESTIS / Uutinen
Päättynellä Mestis-kaudella neljännelle sijalle päätynyt KooKoo julkaisi tiistaina yhteensä seitsemän pelaajasopimusta. Sopimuksen allekirjoittivat Jaakko Lehtonen, Jiri Veistola, Niklas Appelgren, Jesse Koskinen, Mikko Virtanen sekä uusina miehinä betonikaupunkiin suuntaavat Anssi Virkki ja Tuomo Laukkanen.

Puolustaja Anssi Virkki sekä hyökkääjä Tuomo Laukkanen ovat KooKoon uusimmat vahvistukset. 22-vuotias Virkki saapuu Kouvolaan SaPKosta ja sentterin tontilla parhaiten viihtyvä Laukkanen, 26, puolestaan D Teamista. Molempien sopimuksen kanssa ovat yksivuotisia.

Virkki on alunperinkin SaPKon kasvatteja, mutta hän on pelannut Mestistä myös Hokissa. Junioreissa puolustaja on edustanut myös Espoon Bluesia. Päättyneellä kaudella Virkki pelasi pässipaidassa 46 ottelua ja iski niissä uransa parhaat tehopisteet, 6+13. Pudotuspeleissä 189-senttisen ja 89-kiloisen Virkin pistepussi kasvoi neljästä ottelusta kolmella tehopisteellä.

– Virkki on nuori ja eteenpäin pyrkivä puolustaja. Hän sai SaPKossa vastuuta ja oli viime kaudella yksi sarjan kärkinimistä. Anssi oli tulossa meille innolla – ja otamme hänet ilolla vastaan. Isokokoinen puolustaja, mutta pystyy kiekolliseenkin peliin, KooKoo-valmentaja Jarno Kultanen kehuu.


Anssi Virkki puolustaa tulevalla kaudella KooKoo-paidassa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

JYP-kasvatti Laukkanen on pelannut jyväskyläläisjoukkueissa lähes koko uransa. JYPin, D Teamin ja tätä edeltäneen D-Kiekon lisäksi Laukkanen on pelannut kaksi kautta Hokissa, lisäksi tilastoista löytyy kuuden liigaottelun mittainen lainapesti Ässistä.

Päättyneen kauden päätteeksi Laukkanen pääsi juhlimaan Kouvolassa Mestiksen pronssimitaleja; tosin D Teamin paidassa. Laukkanen teki kauden aikana 21 ottelussa yhtä monta, 12+9, tehopistettä.

KooKoo julkaisi jo aiemmin Laukkasen tutkaparina Jyväskylässä pelanneen Timo-Pekka Heikkisen sopimuksen.

– Putkahtivat esille samaan aikaan, että molemmat olisivat kiinnostuneita pelaamaan Kouvolassa. Olisihan se tietysti ihan luonnollista, että pysyisivät yhdessä täälläkin, mutta vielä on ihan liian aikaista lyödä ketjuja lukkoon, Kultanen pohtii.

KooKoo kiinnitti lupauksiaan

Kahden uuden hankinnan lisäksi kouvolalaisseura julkaisi myös viisi jatkosopimusta. Jiri Veistola ja Jaakko Lehtonen kuuluivat joukkueen vakiopelureihin, kun taas Mikko Virtanen, Jesse Koskinen sekä Niklas Appelgren ovat kantaneet KooKoo-nuttua tähän saakka lähinnä junioripeleissä. Lehtosen ja Appelgrenin sopimukset ovat kaksi- ja muiden yksivuotisia.

23-vuotias Veistola on edustanut KooKoota myös kahdella edellisellä kaudella. Ensimmäisellä KooKoo-kaudellaan romuluinen laitahyökkääjä teki 14 tehopistettä 44 ottelussa ja toisella 16 pinnaa 46 pelaamassaan ottelussa.

Veistolan tavoin myös Lehtonen on pelannut KooKoossa kaksi kautta. 22-vuotiaalle pelurille ovat tulleet tutuiksi niin hyökkääjän kuin puolustajan pelipaikat. Yhteensä 88 pelaamassaan KooKoo-ottelussa Lehtonen on tehnyt 10 tehopistettä.

– Sitä on jo tullut kouvolalaistuttua… Kouvola on hyvä paikka kehittyä ja laadukkaana jatkuva valmennus tukee tavoitteitani kehittyä pelaajana. Se on vielä kysymysmerkkinä itsellekin, että jatkuuko ura puolustajana vai hyökkääjänä, mutta kumpi tahansa kelpaa, kaksivuotiseen pahviin nimensä raapustanut Lehtonen sanoo.


Jaakko Lehtosella ja Mikko Virtasella oli hymy herkässä tuoreiden sopimusten myötä.

17-vuotiaiden Virtasen ja Koskisen sekä 20-vuotiaan Appelgrenin viime kausi kului pääasiassa kouvolalaisjoukkueen A-nuorissa. Virtanen sai junioripelien lisäksi tililleen kolme Mestis-ottelua, Koskinen 10 ja Appelgren viisi. Koskinen ja Appelgren saalistivat myös yhden syöttöpisteen mieheen, mutta Virtanen jäi vielä ilman tehopisteitä.

– Tavoitteena on päästä pelaamaankin edustuksen mukana. Kiekollinen pelaaminen on vahvuuteni, mutta voimaa tarvisi vielä saada jonkin verran lisää, Koskinen kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Tuoreiden sopimusten myötä KooKoolla on kasassa jo viisitoista pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Täsmähankintoja tullaan vielä tekemään, mutta ovia ei ole lyöty kiinni vielä muiltakaan viime kauden pelaajilta.

– Olemme olleet ajoissa liikkeellä ja runkokin alkaa olla jo aika valmiina. Nyt rakennellaan sitten vaan maltilla laadukasta joukkuetta, toiminnanjohtaja Olli-Pekka Hakkarainen linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle