TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

KooKoolle kokenut nikkarivahti

MESTIS / Uutinen
Cloutier on pelannut aiemmalla urallaan muun muassa Graz 99ers'issa.
Kuva © Getty Images
Kouvolan KooKoo vahvistaa maalivahtiosastoaan kokeneella Frédéric Cloutierilla. Lisäksi joukkue saa lisävoimaa hyökkäykseensä ja valmennukseensa.

Mestiksen hallitseva mestarijoukkue KooKoon maalia muuraa jatkossa kanadalaista torjuntataitoa edustava Frédéric Cloutier. 33-vuotias Cloutier muodostaa Mikko Rämön kanssa todella kokeneen ja monissa liemissä keitetyn duon, jonka varaan kouvolalaisten on helppo rakentaa kauden 2014–2015 menestystavoitteensa.

− Meillä on ollut jo kaksi viimeistä kautta maalivahtiduo ja halusimme jatkaa samalla sapluunalla. Pelimäärät ovat nykyään jo niin kovia, että kuormaa on fiksua jakaa. Rämö ja Cloutier takaavat sen, että veskariosastomme on erittäin kova myös tulevalla kaudella, kommentoi KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

Päättyneen sesongin Saksan kakkostasolla Starbulls Rosenheim ja Bietigheim Steelersin paidoissa kiekkoja torjunut kanadalaisvahti on entuudestaan erityisen tuttu mies KooKoon apuvalmentaja Jukka Kuusivuorelle, joka luotsasi Cloutieria Itävallan pääsarjajoukkue Graz 99ers'issa viettämänsä kauden 2012–2013 aikana.

− Frédéric on Jukalle tuttu mies Grazista ja sitä kautta tiedämme tarkasti, mitä saamme. Euroopassa useamman vuoden pelanneena mies on jo kokenut ja rutinoitunut maalivahti ja erinomainen aisapari Rämölle.

Veskarihankinnan lisäksi KooKoo tiedotti solmineensa 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen KalPa-kasvatti Tuomas Kinnusen kanssa. Vasta 17-vuotias hyökkääjä siirtyy Kouvolaan kuopiolaisseuran B-nuorten SM-sarjamiehistöstä, jonka riveissä Kinnunen tilastoi yhteensä 52 runkosarja- ja pudotuspelikamppailuun tehot 9+17.

Kinnusen tulon vastapainoksi KooKoon kanssa pelaajasopimuksen aina kevääseen 2016 asti edelliskeväänä tehnyt Pietari Koskelainen, 18, päätti jättää Kymenlaakson taakseen ja suunnata SaiPan A-nuorten SM-liigajoukkueeseen.

− Kinnunen on potentiaalinen nuorimies joka on kuulunut sekä 16- että 17-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Koskelaisen siirtyessä SaiPan A-nuoriin katsoimme Kinnusen tulevan meille nyt oikeaan aikaan, Välimaa sanailee.

Pelaajasiirtojen vastapainoksi KooKoo kiinnitti lisäavun myös päävalmentaja Petri Mattilalle, sillä pelaajauransa kevään mestaruusjuhliin päättänyt Jari Kauppila liittyy mukaan kouvolalaisten valmennusryhmään.

− Kauppila oli erittäin iso palanen viime vuoden mestaruudessa ja puhuimme kauden jälkeen pariin otteeseen valmennusasioista. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että miehelle syntyi vuodessa vahva KooKoo-sydän ja halu olla organisaatiossa mukana myös peliuran jälkeen, hehkuttaa Välimaa.

− Kauppila tuo hyvän lisän meidän valmennukseen jo pelkästään vahvan pelaajauransa kautta ja on nöyrin mielin lähdössä oppimaan uutta.

Nyt julkaistujen sopimusten myötä KooKoon ensi kauden joukkue alkaa jo kesähelteillä olla kutakuinkin valmis Mestikseen.

− Valmennus- ja maalivahtiosastot ovat näiden sopimusten myötä valmiit. Menemme eteenpäin askel askeleelta ja keräämme palapeliin puuttuvia palasia, Välimaa naulaa.

− Kaikki toiminta, jota olemme pitkin kevättä ja kesää tehneet, tähtää ainoastaan mestaruuden uusimiseen sekä siihen, että olemme joka osa-alueella taas valmiimpia Liigaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle