KooKoolle kaksi puolustajaa Turusta - Mestiksessä tehoillut Valtola Kouvolaan

LIIGA / Uutinen
Valtola tehoili ennätystahtiin TUTOn takalinjoilla.
KooKoo vahvistaa puolustuskalustoaan kahdella nuorella pelaajalla, kun Mestiksessä kovaa jälkeä tehnyt Kalle Valtola sekä Kouvolassa jo päättyneellä kaudella piipahtanut Martin Berger siirtyvät Kouvolaan.

Kalle Valtola oli päättyneellä kaudella Mestiksen johtavia puolustajia, sillä hän vei puolustajien pistepörssin nimiinsä tehtailemalla 50 ottelussa tehot 14+32. Hän rikkoi samalla aiemmin Pasi Järvisen nimissä olleen Mestiksen yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen.

Pudotuspeleissä 22-vuotias puolustaja kantoi turkulaisjoukkueen kultakypärää koottuaan 18 ottelussa peräti 14 tehopistettä. Kauden päätteeksi Valtola palkittiin Mestiksen parhaana puolustajana ja hänet valittiin myös sarjan tähdistökentälliseen.

− Liiga on ollut jo pidempään tavoitteeni ja sen eteen olen tehnyt töitä, joten ei tarvinnut kauaa miettiä, kun KooKoosta otettiin yhteyttä. Olen kuullut seurasta paljon hyvää muun muassa Aki Kangasmäeltä, Valtola kertoi.

Martin Berger siirtyy kouvolalaisjoukkueeseen TPS:stä, jota hän on edustanut koko tähänastisen uransa. Päättyneellä kaudella 21-vuotias puolustaja pelasi turkulaispuolustuksessa 42 runkosarjaottelua tehoin 2+6 ja kuusi pudotuspelikamppailua, joissa hän keräsi yhden syöttöpisteen. Hän kävi kauden aikana myös lainalla Sportissa ja KooKoossa, joissa pelejä kertyi yhteensä kuusi. 

− Pidän itseäni aika monipuolisena puolustajana, joka pystyy pelaamaan useita eri rooleja. Tavoite on totta kai saada paljon onnistumisia ja sitä kautta vastuuta sekä auttaa joukkuetta kohti pudotuspelejä. Kouvola on minulle varmasti hyvä paikka kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä, Berger totesi.

Molempien puolustajien sopimukset ovat kaksivuotisia. KooKoolla on tällä hetkellä kaikkiaan 23 pelaajasopimusta.

− Kallen huipputehot Mestiksestä ovat kova työnäyte. Nyt hänen juonikkuus ja yllätyksellisyys pääsevät testiin myös Liiga-tasolla. Martin puolestaan on jo kaksi kautta kuulunut Liiga-tasolle. Hän halusi tulla Kouvolaan hakemaan suurempaa vastuuta ja seuraavaa kehitysaskelta pelaajana. KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle