BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

KooKoo täydensi joukkuettaan viisikolla

MESTIS / Uutinen
KooKoo julkaisi viisi uutta sopimusta. Uusina miehinä mustapaitoihin liittyvät hyökkääjät Panu Poutanen ja Markku Flinck sekä kanadansuomalainen puolustaja Niko Tuomi. Tatu Miettinen ja Jussi Onnela solmivat puolestaan jatkosopimukset.

Uusista KooKoo-pelaajista Mestis-väelle tutuin on Markku Flinck. 23-vuotias keskushyökkääjä siirtyy Kouvolaan Joensuusta, jossa iski menneellä kaudella runkosarjatehot 12+12. Espoolaiskasvatti on pelannut Mestistä myös Salamoiden paidassa.

– Tavoitteenani on edelleen kehittyä pelaajana ja tiesin, että valmennus on kunnossa Vladimir Kolekin myötä. Kovat haasteet miellyttävät aina ja tarkoitus on saada esitykset aiempaa tasaisimmiksi ja haudata kiekko maalipaikoissa entistä useammin verkkoon. Periksi en anna missään tilanteessa vaan pelaan kovalla sykkeellä jokaisessa pelissä, KooKoon kakkossentteriksi kaavailtu Flinck kertoo.

Kiekolliseksi puolustajaksi kuvailtu Niko Tuomi, 25, on kotoisin Kanadasta. Suomalaisten sukujuurien ja kaksoiskansalaisuuden ansiosta Tuomi ei kuitenkaan vie paikkaa tulevalla kaudella voimaan astuvasta ulkomaalaiskiintiöstä. Raamikas pakki kiekkoili viime kauden CHL:ssä, jossa oli joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja pistein 5+18.

– Olen aina halunnut pelata Suomessa ja halusin kovan urheilullisen haasteen. En osaa kieltänne kuin muutaman sanan, isäni sen sijaan puhuu ihan hyvää suomea. Tiedän, että KooKoolla on kovat tavoitteet ja tämä on minulle mahtava tilaisuus kehittyä pelaajana, Tuomi riemuitsee.

OHL-juniorisarjan jälkeen Tuomi on pelannut urallaan myös muun muassa yhden kauden ECHL:ssä. Hänellä on myös NHL-tuntumaa San Jose Sharksin harjoitusleiriltä. KooKoon pelaajakoordinaattorina työnsä aloittanut Jukka Suutari tuntee pohjoisamerikkalaisen kiekkokulttuurin ja uskoo Tuomen tuovan voittamisen kulttuuria mukanaan.

– Tuomi voitti Kanadassa OHL-junioriliigan mestaruuden ollen joukkueensa kapteeni. Olen noista ajoista saakka seurannut Nikon uraa mielenkiinnolla todella aktiivisesti. Hän on älykäs ja hyväliikkeinen pakki joka kykenee ylivoiman pyörittämisen ohella myös todella hyvään ja varmaan puolustuspeliin. Hän on selkeää johtaja-ainesta, todella myönteinen kaveri myös siviilissä ja hänen saaminen tänne Suomen passilla on lottovoitto meille, taustoittaa Suutari.

Kolmas uusi KooKoo-pelaaja on KalPassa A-nuorten SM-kultajuhliin kevään urakointinsa päättänyt hyökkääjä Panu Poutanen, 19. 190-senttinen voimahyökkääjä kasasi A-nuorten runkosarjassa tililleen tehot 7+10. Jäähyjä nuorukaiselle kertyi junioripeleistä reilut sata minuuttia.

– Tarjolla olevista vaihtoehdoista KooKoo oli ehdottomasti paras kehittymisen kannalta ja minut todella haluttin joukkueeseen. Tiedän, että Kouvolassa on kovat tavoitteet ja meillä tulee takuuvarmasti olemaan todella kilpailukykyinen ryhmä, luottaa Poutanen.

– Poutanen on todella suoraviivainen ja tarvittaessa äärimmäisen fyysinen kaveri joka nousee varmasti fanien suosikiksi. Panu on täsmähankinta ja tiedämme mitä hänen myötään saamme: erikoisosaamista ja taitoa pienessä ja ahtaassa tilassa jota ei kaikilla pelaajilla ole, Suutari kertoo.

Nimensä jatkopaperiin kirjoittivat puolestaan kokeneet Tatu Miettinen ja Jussi Onnela. Miettinen, 28, valmistautuu toiseen kauteensa kouvolalaisten riveissä. Kolmisensataa Mestis-ottelua urallaan pelannut monipuolinen sentteri kuului menneellä kaudella KooKoon avainpelaajiin. 25-vuotias Onnela on kuulunut KooKoon joukkueeseen jo viiden kauden ajan, mutta kärsinyt urallaan toistuvasti loukkaantumisista. Loukkaantumiset pitivät kotkalaislähtöisen puolustajan sivussa kaikista viime kauden peleistä.

KooKoo kertoi myös tiedottavansa seuraavista pelaajahankinnoistaan vielä kuluvan viikon aikana. Tällä hetkellä julkaistuna ensi kauden joukkueesta on neljätoista pelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle