TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

KooKoo nappasi Lippojoen

MESTIS / Uutinen
Viimeiset kolme kautta SaiPan takalinjoilla vaikuttanut Jarno Lippojoki vahvistaa jatkossa KooKoon peräpäätä.

Kovalla tohinalla tulevan Mestis-kauden 2012–2013 miehistöään kasaava KooKoo kiinnitti SaiPassa päättyneellä kaudella 36 ottelussa neljä syöttöpistettä merkkauttaneen Jarno Lippojoen, 26, riveihinsä yksivuotisella pelaajasopimuksella.

Urallaan vajaat 200 SM-liigapeliä kasvattiseuransa SaiPan ja JYPin paidoissa tahkonneelle Lippojoelle Suomen toiseksi korkein sarjataso ei ole outo, sillä miehen vyöltä löytyy Mestis-otteluita niin Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen, SaPKon, D Teamin kuin Jukurienkin sotisovista.

– Lippojoki on meille pomminvarmasti suuri apu ylivoimapeliin. Hänelle on kaavailtu suuri ruutu, toteaa KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa seuran tiedotteessa.

Lippojoen lisäksi KooKoon takalinjoja jatkossa vahvistavat HIFK:n punapaidasta Kouvolaan siirtyvät Julius Nyqvist ja Miihkali Teppo. Nyqvistin, 19, sopimus on yhden vuoden mittainen, kun taas 19-vuotias Teppo tulee KooKoon riveihin koko tulevan Mestis-kauden 2012–2013 kattavalle lainalle.

Mestis tuli kuluneella kaudella tutuksi kumpaisellekin puolustajalle, sillä niin Nyqvist (31. 1+5=6) kuin Teppokin (23. 3+7=10) tahkosivat K-Vantaan miehistössä A-nuorten SM-liigamittelöiden lisäksi.

– Tepon perässä olemme olleet helmikuusta lähtien, kun hän meni Vantaalta HIFK:n rinkiin ja voitti puolustajaparinsa Nyqvistin kanssa A-nuorten mestaruuden. Nyqvist taas on erinomainen kiekollinen pelaaja ja muodostaa Tepon kanssa jo valmiin puolustajaparin meille, Välimaa kommentoi.

– Olemme sopineet HIFK:n kanssa, että Nyqvist ja Teppo harjoittelevat heidän mukana kesän, mutta tulevat käymään meidän kanssa jäällä jo toukokuussa ja liittyvät rinkiin normaalisti elokuun alusta.


Jarno Lippojoki irvistelee jatkossa KooKoon takalinjoilla.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Hyökkäyspäähän jatkuvuutta

Pakkihankintojen vastapainoksi kouvolalaismiehistön hyökkäys leveni kahdella tutulla kasvolla, kun tulevana syksynä jo kolmannen kautensa KooKoo-paidassa aloittava Niklas Sirén ja viime sesongilla vahvan sisääntulon edustusmiehistöön tehnyt Jesse Koskinen raapustivat nimensä jatkopapereihin. Sirénin, 22, sopimus kattaa kauden 2012–2013, kun taas 18-vuotias Koskinen nähdään Kouvolassa aina kevääseen 2014 asti.

Loukkaantumisista päättyneellä kaudella kärsinyt Sirén napautti pelaamissaan 36 Mestiksen runkosarja- ja pudotuspelikamppailussa tehot 8+7, kun taas Koskisen tilille merkittiin yhteensä 25 peliä ja kaksi maalia.

– Sirénillä on takana rikkonainen kausi, mutta hänellä on loistava liike ja taistelutahto. Toivommekin hänen nyt vihdoin lyövän itsensä lopullisesti tämän sarjan eliittiin. Niklas on jo väläytellyt, nyt vaan tasaisuutta otteisiin niin homma on selvä, sanoo Välimaa.

– Koskinen on oma juniori, joka pystyy pelaamaan lähes missä ketjussa tahansa. Hän on nöyrä, kovaa duunia tekevä mies. Uskomme Jessen nousevan edustuksen pelaavaan kokoonpanoon, kuten Niklas Appelgren teki viime kaudella.

KooKoolla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 20 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2012–2013.

» Lähetä palautetta toimitukselle