KooKoo lopettaa edustusjoukkueensa

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä pelannut KooKoo lopettaa edustuskiekkoilun. Päätöksen taustalta löytyvät pääasiassa taloudelliset syyt.

Kouvolan Kiekko -65 ry:n hallitus on päättänyt lopettaa edustusjoukkueen toiminnan. KooKoo luopuu täten sarjapaikastaan Mestiksessä. Jo pari viikkoa sitten tehdyn, mutta torstaina julkistetun päätöksen taustalta löytyvät pääasiassa taloudelliset syyt.

- Näillä resursseilla ei ole taloudellisesti perusteltua jatkaa edustusjoukkueen pelejä. Kylmä totuus on, ettemme ole pystyneet houkuttelemaan tarpeeksi yleisöä peleihin. Vastuu epäonnistumisesta on tietysti meillä itsellämme, kommentoi KooKoon puheenjohtaja Timo Johansson Kouvolan Sanomissa.

Seuran talous ei kovasta päätöksestä huolimatta ole kuralla. KooKoolla on velkaa, mutta se on tarkoitus maksaa pois jo ensi vuonna. Akuutin rahanpuutteen sijasta päätökseen vaikuttivat erityisesti katsojamäärät.

- Mestiksen taso nousi ja joukkue menestyi, mutta yleisömäärät jäivät siitä huolimatta 1000 katsojan tasolle.

Päättyneellä kaudella KooKoo jäi runkosarjassa kymmenenneksi. Kausi meni odotuksiin nähden rajusti alakanttiin, mikä ei kannustanut seuran ennestäänkin väsynyttä organisaatiota.

- Pelillisesti kausi oli fiasko. Joukkueen hintalappu oli tuloihin nähden korkea, ja samaan aikaan useat muut seurat satsasivat vielä lisää. Toiminnallisen organisaation väsymisestä oli olemassa merkkejä jo edelliseltä kaudelta, kertoo Johansson Kouvolan Sanomissa.

Osaltaan KooKoon päätä upotti pinnan alle myös nykyinen huippujääkiekon sarjajärjestelmä. Kouvolalaisten syksyllä ehdottama Ruotsin mallin mukainen SM-liigan ja Mestiksen välisarja ei saanut ylemmiltä tahoilta vastakaikua, eikä seura ollut halukas jatkamaan nykymuotoisessa Mestiksessä.

KooKoon muu toiminta jatkuu edustusjoukkueen lopettamisesta huolimatta. Junioritoimintaa on tarkoitus tehostaa organisoimalla se uudelleen, ja tavoitteeksi on asetettu niin A-, B- kuin C-juniorienkin nostaminen SM-sarjatasolle.

lähde: Kouvolan Sanomat

» Lähetä palautetta toimitukselle