KooKoo julkaisi sopimuksia – Rämö jatkaa

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä neljännelle sijalle päättyneellä kaudella sijoittunut Kouvolan KooKoo julkaisi ensimmäiset kuusi pelaajasopimusta kaudelle 2011–2012. Betonikaupungissa jatkavat Mikko Rämö, Jesse Lustberg, Tuomas Gärdström, Mikko Liukkonen ja Eemeli Koskelainen. Uutena miehenä oranssimustaan paitaan tulevalla kaudella pukeutuu Timo-Pekka Heikkinen.

Edellisviikolla tulevan kauden valmennusjohtonsa nimennyt kouvolalaisseura julkaisi torstaina kuusi ensimmäistä pelaajasopimustaan. Maalivahti Mikko Rämö, 30, jatkaa Kouvolassa kaksi kautta, puolustajat Jesse Lustberg, 24, ja Tuomas Gärdström, 24, yhden sekä hyökkääjät Eemeli Koskelainen, 24, ja Mikko Liukkonen, 32, niin ikään vuoden.

Hyökkääjä Timo-Pekka Heikkinen, 26, siirtyy Kouvolaan D Teamista yksivuotisella sopimuksella. Edelliskaudella 30 tehopistettä merkkauttanut Heikkinen toimi kahdella edellisellä kaudella myös jyväskyläläisten varakapteenina. Heikkinen on edustanut Jyväskylässä JYPin juniorijoukkueiden ja D Teamin lisäksi myös D-Kiekkoa.

– Playoffit ovat päättyneet liian aikaisin Kouvolassa, joten nyt yritetään ettei jatkossa kävisi niin. Heikkisestä saammekin hyvää kärkiosaamista joukkueeseen, KooKoon edustusjoukkueen valmennusportaaseen värvätty Jarno Kultanen kommentoi.

Oman kylän pojille jatkoa

Mikko Rämö oli päättyneellä kaudella torjuntaprosentilla ja voittojen määrällä mitattuna Mestiksen paras maalivahti. 30-vuotias, toissa kaudella Jokipojissa Mestiksen mestaruuden voittanut Rämö torjui Kouvolassa kiekkoja 93,3% varmuudella ja päästi ottelua kohden 1,94 maalia. Miehen kaksivuotisessa jatkosopimuksessa ei ole optioita SM-liigaan eikä ulkomaille.

– Kouvolassa kaikki toimi ja perheenkin kannalta oli tärkeää saada vakiinnuttua. Päättynyttä kautta ei ole vielä pystynyt ihan sulattamaan, mutta ainakin nälkää jäi ensi kaudeksi, mustapaitojen viimeisenä lukkona jatkava Rämö kertoi.


Joukkuehenki KooKoossa on säilynyt hyvänä kevään karvaista tappiosta huolimatta. Niinpä Tuomas Gärdströmkin piti saada mukaan yhteiskuvaan, vaikkei paikan päälle ehtinytkään. Mikko Liukkonen toimi taiteilijana ja Mikko Rämöllä, Jesse Lustbergilla ja Eemeli Koskelaisella on hauskaa.

Puolustajat Tuomas Gärdström ja Jesse Lustberg ovat KooKoon omia kasvatteja. Molemmat palasivat Kymijoen rannalle edelliskaudeksi ja löivät itsensä todenteolla läpi. Ruotsin neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta kasvattajaseuraansa palannut Gärdström nousi joukkueen ykköspariin ja sai vastuuta myös ylivoimalla. Lustberg muodosti Ari Gröndahlin kanssa toimivan puolustajaparin alkuvaikeuksistaan selvittyään. Gärdströmin tehopistesaldo edelliskaudella oli 14 ja Lustbergin kuusi.

Myös hyökkääjät Mikko Liukkonen ja Eemeli Koskelainen ovat KooKoo-kasvatteja. Koskelainen on edustanut urallaan vain kouvolalaisseuraa. Kahdeksan kauden aikana Koskelainen on kirjannut tililleen 244 ottelua. Liukkonen on ollut jo pitkään Mestiksen parhaimmistoa. Tuleva kausi on Liukkoselle seitsemäs perättäinen ja yhteensä kymmenes KooKoon edustusmiehistössä. Päättynellä kaudella Liukkonen 37 pistettä ja Koskelainen viisi.

Nyt julkaistun kuusikon lisäksi KooKoolla on sopimukset myös Iivo Hokkasen ja Toni Niemen kanssa. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat Hokkanen ja Niemi jatkavat kouvolalaisten riveissä, elleivät siirry SM-liigaan viimeistään kesän aikana.

Kultasen ja toiminnanjohtaja Olli-Pekka Hakkaraisen mukaan vaihtuvuutta joukkueeseen tulee yhden-kahden kentällisen verran. Tavoitteena on saada miehistö mahdollisimman valmiiksi kevään ja alkukesän aikana.

– Kaipaamme uutta verta, joten muutoksia on pakkokin tehdä. Aiemmin Kouvolassa on jouduttu kasaamaan joukkue aina melkein kokonaan uusiksi, kun ei ole ollut paikallisia pelaajia. Nyt pyrimme pitämään kaikki mahdolliset oman kylän pojat mukana ja toivottavasti joukkueeseen nousee myös uusia pelureita A-nuoristamme, Kultanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle