KooKoo julkaisi runkonsa kerralla

MESTIS / Uutinen
KooKoon runko on valmis.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kouvolan KooKoo julkaisi torstaina ison nipun pelaajasopimusta kaudelle 2013-14. Neljäntoista pelaajan jatkosopimuksen lisäksi kouvolalaisiin liittyy neljä uutta pelimiestä.

Mestiksessä hopealle jäänyt KooKoo avasi pelin tulevan kauden osalta julkaisemalla peräti 18 sopimuspelaajan nimet. Uusina pelaajina kouvolalaismiehistössä nähdään Lasse Lappalainen (SaPKo), Mikael Kuronen (Ilves), Ville Rajala (Hokki) ja vanha tuttu Nico Lehto (Kärpät).

Savonlinnasta oranssimustiin liittyvä Lappalainen on ollut SaPKon puolustuksen ykkösnimi viime kaudet. 23-vuotias puolustaja takoi päättyneellä kaudella 27 otteluun tehopinnat 5+10 ennen loukkaantumistaan.

– Lappalainen on yksi sarjan parhaista ylivoimapuolustajista ja hän tuo meille paljon apua viivapeliin. Iso mies, jolla on kaikki eväät olla sarjan kärkipuolustaja, kertoo KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa.

Ilveksen organisaatiosta siirtyvä Kuronen pelasi tamperelaisten riveissä 40 ottelua pistein 4+5. Kolmen viime kauden aikana LeKi-visiittejä on kertynyt 26 ottelun verran.

KooKoon kolmas täysin uusi nimi on Hokista siirtyvä Rajala. 19 tehopinnaa viime kaudella mättänyt oululainen on pelannut urallaan 89 Mestis-ottelua komein tehoin 26+30.

22-vuotias puolustaja Lehto puolestaan kävi viime kaudella kouvolalaisten riveissä kahdentoista ottelun ajan. Kärppäkasvatti on edustanut Mestis-urallaan myös K-Laseria ja Hokkia.

– Lehto on hyvä kiekollinen puolustaja ja tunnemme hänet jo viime kauden lainajaksolta. Mies janoaa nyt peliaikaa muutaman liigakauden jälkeen, joilla peliaika on ollut rajallista. Voittanut aikanaan A-nuorten puolustajien pistepörssin, eli eväitä on, jatkaa Välimaa.

Merkittäviä jatkosopimuksia

Neljän uuden hankinnan lisäksi kouvolalaiset solmivat peräti 14 jatkosopimusta.

Maalivahtikaksikko Mikko Rämö-Kristian Järvinen jatkaa sellaisenaan. Järvinen oli Kouvolassa viime kauden lainassa TPS:stä, Rämölle kausi KooKoossa on puolestaan jo neljäs putkeen.

Puolustukseen KooKoo kiinnitti männäkauden kapteeni Jarno Lippojoen. Puolustajista ensi kauden sopimus taskussaan on jo Tuukka Laaksolla ja Markus Västilällä.

Kouvolalaisten hyökkäyspäässä jatkavat Aatu Hämäläinen, Tomi Peltonen, Niklas Sirén, Jere Espo, Jussi Nättinen, Jan-Mikael Juutilainen, Jesse Koskinen ja TPS:stä lainalla ollut Santtu Huhtala.

– Hämäläinen pystyy yhä parantamaan ja Huhtala on tulevaisuuden erinomainen liigapelaaja. Peltonen tuli vähän puskista ja oli meidän parhaimmistoa pudotuspeleissä. Nättinen oli jo nyt yhden meidän tärkeimmistä ketjuista sentteri, vaikka oli vuosi sitten nivusleikkauksessa ja kuusi kuukautta sivussa, listaa Välimaa.

Lisäksi KooKoo-juniorit Pietari Koskelainen (s. 1996), Niki Koskinen (s. 1997) ja Sami Tamminen (s. 1997) allekirjoittivat sopimuksen edustusjoukkueen kanssa. Koskelaisen sopimus on mallia 2+1, Koskisen ja Tammisen kolmivuotisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle