KooKoo julkaisi joukkueensa rungon

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä pronssille viime kaudella sijoittunut Kouvolan KooKoo julkaisi tiistaina tulevan kauden joukkueensa rungon, yhteensä 15 pelaajasopimusta.

Viime kaudella toista kertaa peräkkäin Mestiksen välierissä Vaasan Sportia vastaan kaatunut KooKoo on jo pitkällä tulevan kauden joukkueen rakentamisessa. Vaihtuvuus KooKoon 2011–2012 ja KooKoon 2012–2013 välillä on suuri.

Kouvolalaiset toivat kertaheitolla julkisuuteen peräti 15 pelaajaa, joista täysin uusia KooKoo-miehiä on kuusi ja jatkosopimuksen sorvanneita kahdeksan pelaajaa – mukaan mahtui näin ollen myös yksi paluumuuttaja.

Tulevalla sesongilla KooKoon oranssimustan peliasun pukevat ensikertaa päälleen hyökkääjät Jan-Mikael Juutilainen, 24, Antti Roppo, 23, Tomi Tuomisto, 21 ja Aatu Hämäläinen, 25. Lisäksi Ville-Matti Koponen, 28, palaa KooKoo-paitaan kahden kauden tauon jälkeen.

Hyökkääjäpelaajista Juutilainen ja Roppo saapuvat Kouvolaan HPK:sta, Tuomisto Ranskan pääsarjan HC Morzine-Avoriazista, Hämäläinen Ruotsin Allsvenskanin Sundsvallista ja Koponen Oulun Kärpistä.

Liigakokemusta viime kaudella tökkinyt KooKoo-hyökkäys saa näiden pelaajien myötä lähes 600 runkosarja- ja 40 pudotuspeliottelun verran. Ainoastaan Tuomistolta ei vielä löydy kokemusta maamme pääsarjasta.

KooKoo-puolustusta puolestaan tilkitsevät tulevalla kaudella uusina miehinä 19-vuotias Markus Västilä ja seuran A- ja B-junioreissa viime kaudella esiintynyt Tuukka Laakso, 16.

Tuomiston, Västilän ja Laakson sopimukset ovat kaksi-, muiden yksivuotisia.


Jan-Mikael Juutilainen kurvailee jatkossa KooKoon peliasussa.

Kahdeksan jatkajaa

Lisäksi viime kauden KooKoo-pelaajista jatkosopimuksen allekirjoittivat puolustajat Marko Kiprusoff ja Jesse Lustberg sekä hyökkääjät Olli Julkunen ja Jussi Nättinen.

Jatkajista tosin vain Lustberg pelasi KooKoossa koko kauden – Kiprusoff saapui KooKoo-paitaan tammikuussa Kuusamon Pallo-Karhuista ja Julkunen sekä Nättinen puolestaan K-Laserin raunioilta jo syksyllä.

Koko nelikko solmi seuran kanssa yksivuotiset pelaajasopimukset.

Jo entuudestaan sopimus oli viime keväänä kaksivuotisen sopimuksen tehneillä maalivahdeilla Mikko Rämöllä ja Miro Hämysellä, puolustaja Jaakko Lehtosella sekä hyökkääjä Niklas Appelgrenilla.

Nyt julkaistujen nimien myötä KooKoolla on kasassa yhteensä 15 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2012–2013.

» Lähetä palautetta toimitukselle