KooKoo ja HIFK vaihtoivat pelaajia − nuoria hyökkääjiä vastineeksi kärkipelaajista

LIIGA / Uutinen
O'Connor suuntaa Malisen ja Kantolan tavoin pääkaupunkiin.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
HIFK ja KooKoo vaihtoivat pelaajia keskenään. Pudotuspeleistä ulos lipsuva kouvolalaisryhmä antoi Helsinkiin kärkipelaajiaan, kun taas HIFK antoi takaisin nuoria pelaajiaan.

Ryan O'Connor, Jarkko Malinen ja Kai Kantola siirtyvät loppukaudeksi HIFK:n riveihin. Helsingistä Kouvolaan matkaavat nuoret hyökkääjät Panu Mieho ja Miro-Pekka Saarelainen. He siirtyvät Kouvolaan lainasopimuksilla.

Malinen ja Kantola ovat olleet kauden aikana kouvolalaisten tehokkaimpia hyökkääjiä. O'Connor puolestaan nakutti KooKoossa eniten tehopisteitä puolustajien osalta.

Mieho ja Saarelainen tekivät molemmat HIFK:ssa pelaamissaan otteluissa tehot 2+1.

− Kiitämme Malista, O'Connoria sekä Kantolaa yhteisestä taipaleesta ja jatkamme nyt eteenpäin näillä miehillä, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran tiedotteessa.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoi ratkaisun olleen ikävä, mutta järkevä tässä vaiheessa kautta.

− Sarjataulukko ei valehtele, kautemme on mennyt täysin penkin alle. Rajusta loukkaantumiskierteestä johtuen pelaajabudjetti on mennyt pitkäksi ja tuloksellisesti vaisujen peliesitysten seurauksena ottelutapahtumatuotot jäävät suunnitellusta vajaaksi.

− Nappulakaupan takia emme olisi ryhtyneet muutoksiin. Nyt tehdyllä ja rakenteilla olevilla mahdollisilla muilla muutoksilla saadaan tarvittava vaikutus aikaiseksi. Olemme varmoja, että kannattajamme ja yhteistyökumppanimme eivät halua, että tämän kauden epäonnistumisen lohkaisevan ensi kauden pelaajabudjettia merkittävästi, Välimaa jatkaa.

KooKoo on Liigassa sijalla 14, ja joukkueella on 50 ottelusta kerättynä 55 pistettä. Matkaa pudotuspeleihin on kymmenen pisteen verran. HIFK puolestaan miehittää yhdeksättä sijaa 68 pisteellään. Helsinkiläiset ovat vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa.

− Edellytämme joukkueelta nyt ja jatkossa täyttä sitoutumista ja taistelua joka pelissä, loppuun asti. Perkaamme kauden tarkasti läpi ja tiedotamme ensi kauden muutoksista pian kauden päättymisen jälkeen, päättää Välimaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle