TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

KooKoo hankki Ramsayn ja Kiviojan

MESTIS / Uutinen
KooKoo vahvisti rivejään kahdella laitahyökkääjällä. Joukkueeseen liittyvät Ässistäkin tuttu kanadalainen Mike Ramsay sekä menneen Mestis-kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Henri Kivioja.

Mike Ramsay, 23, on suomalaisille entuudestaan tuttu pelimies kaudelta 2005–2006, jolloin hän pelasi Porin Ässissä. Kanadalainen ehti pelata runkosarjassa vain kaksikymmentä ottelua tehoin 4+1, mutta iski liigatasoon totuteltuaan pudotuspeleissä kolme lisämaalia.

– Pidän suomalaisesta jääkiekosta ja kulttuuristanne todella paljon ja olen usein muistellut aikojani Porin Ässien paidassa ja elämistä Rob Hiseyn ja Matt Nickersonin kanssa samassa asunnossa, se oli mahtavaa aikaa ja Suomi on ollut hyvä minulle. Odotan innolla, että pääsen Kouvolaan ja tapaan uudet joukkuetoverini elokuussa, Ramsay kertoo.

Ässäkevään jälkeen Ramsay kiekkoili ensin yhden kauden CHL:ssä, josta siirtyi viime kaudeksi ECHL:ään. Kausi Fresno Falconissa toi tilille tehot 18+17 vaihtelevasta roolista huolimatta.

– Ramsay on Mestis-tasolle todella kova hankinta. Hän on todella vahva ja taitava luistelija ja pelikäsitys on huippuluokkaa. Ramsay tulee tekemään meille paljon pisteitä ja tuo mukanaan myös todella vahvaa karvauspelaamista ja esimerkillistä asennetta, KooKoon pelaajakoordinaattori Jukka Suutari uskoo.

Rahakkaampiakin tarjouksia Keski-Euroopasta saanut Ramsay uskoo Mestis-kauden Vladimir Kolekin valmennuksessa tuottavan hedelmää.

– Halusin joukkueeseen jolla on kovat tavoitteet, hyvä valmennus joka kehittäisi minua edelleen pelaajana ja jossa minulla olisi mahdollisuus ottaa omalla tekemiselläni suuri vastuu. Sain jatkuvasti informaatiota KooKoon asioiden etenemisestä ja vakuutuin siitä, että joukkue aikoo tosissaan menestyä, kanadalainen kertoo.

Kolekin valmennus houkutteli myös Kiviojaa

Uutena pelaajana KooKoon riveihin liittyy myös menneen Mestis-kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Henri Kivioja. Iisalmelaislähtöinen laitahyökkääjä paukutti Kiekko-Vantaalle 42 runkosarjaottelussaan tehot 16+18. Talven aikana kolme liigaotteluakin pelannut Kivioja on pelannut aiemmin urallaan lähinnä HIFKin junioreissa.

Pieni, mutta taitava Kivioja janoaa menestystä KooKoon paidasta.

– Ensimmäisenä asiana tärkeintä on joukkueen menestyminen. On mukavaa pelata joukkueessa joka menestyy ja siihen Kouvolassa on tulevalla kaudella mahdollisuus. Kova joukkue kehittää myös yksilöitä kilpailun ollessa kovaa. Lisäksi Vladimir Kolekin valmennuksen tason tietää varmasti jokainen, uskon että Kolekin kiekkokoulussa pystymme kaikki kehittymään, Kivioja suunnittelee.

KooKoolla on kasassa tulevalle kaudelle jo 20 pelaajasopimusta. Rungosta on kasassa yhden maalivahdin lisäksi kuusi puolustajaa ja kolmetoista hyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle