BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

KooKoo-alakerta hahmottumassa

MESTIS / Uutinen
KooKoo-puolustus täydentyi neljällä uudella miehellä, joista kovimpia nimiä ovat aiemmin liigassakin pelanneet Matti Hana ja Toni Kirén. Myös maalivahtiosasto on nyt valmis, kun jo aiemmin jatkosta sopinut Antti Härmä saa aisaparikseen Mika Korhosen.

Härmän pariksi saapuva Mika Korhonen, 21, on syntynyt Kuusankoskella, mutta käynyt maalivahtikoulunsa Espoossa. Härmä ja Korhonen ovatkin olleet jo aiemmin joukkuetovereina Blues-junioreissa sekä nuorten maajoukkueessa.

Korhonen pelasi viime syksyn lainalla SaPKossa, jossa torjui kolmekymmentä ottelua joukkueen ykkösvahtina ennen paluutaan Blues-riveihin. Aiempaa Mestis-kokemusta nuorella veskarilla on myös keikkapesteiltä Kirkkonummelta ja Forssasta.

Uusista puolustajista Matti Hana on jo entuudestaan tuttu mies kouvolalaisille. Ehkä parhaiten maalittomasta urastaan tunnettu puolustaja kiekkoili KooKoon riveissä keväällä 2006. Sittemmin vantteran puolustavan puolustajan tie vei muutamaksi kaudeksi ulkomaille, kunnes hän palasi Mestis-kaukaloihin Hokin sotisovassa viime kaudella.

Hana, 28, iski kainuulaisjoukkueessa pelatessaan ensimmäisen osumansa Suomen aikuisten sarjoissa ja saalisti 24 runkosarjaottelustaan lisäksi seitsemän syöttöpistettäkin. Liigakokemusta SaiPa-kasvatilla on vajaan parinsadan ottelun verran.

Liigakokemusta löytyy myös Toni Kiréniltä. Lahtelaistaustainen Kirén on pelannut satakunta korkeimman sarjatason kamppailua Pelicansin, Kärppien ja viimeksi HPK:n riveissä. 24-vuotiaan puolustajan viime kausi oli rikkonainen. Hän aloitti kautensa Kärppien miehenä, haki peliaikaa välillä Hokista ja päätyi sitten loppukaudeksi Hämeenlinnaan.

Kirén on pelannut urallaan Mestistä myös Haukoissa ja HeKissä. Viimeisellä täydellä Mestis-kaudellaan 2006–2007 monipuolinen pakki kirjasi heinolalaisten takalinjoilta oivat tehopisteet 4+15.

Puolustusrinkiä täydentävät myös aiemmin Suomi-sarjaa Kooveessa pelannut isokokoinen Jaakko Lehtonen, 20, sekä viime kaudella KooKoon junioreista edustukseen noussut Kalle Hammar. Lehtonen metsästää pelipaikaa kouvolalaismiehistöstä try-out-sopimuksella. Kaikki muut nyt julkaistut sopimukset ovat yksivuotisia.

Tiedotteessaan KooKoo kertoi, että joukkue on maalivahtien ja keskushyökkääjien osalta valmiina. Sen sijaan lisäpuolustajien lisäksi hakusessa on vielä "pari kovan luokan ratkaisijaa" laitahyökkääjien tonteille. Seura uumoili jo aiemmin, ettei se todennäköisesti hanki Kory Bakerin lisäksi muita ulkomaalaisvahvistuksia ainakaan ennen kauden alkua.

KooKoo kertoi samalla myös jo varmistuneista harjoituspeleistään. Ensimmäisenä luvassa on kotiottelu Jukureita vastaan elokuun neljäntenä päivänä. Myöhemmin kotipeleissä kohdataan myös Kiekko-Vantaa sekä HeKi, jota vastaan KooKoo pelaa myös vieraissa. Kouvolaan vierailulle tulee myös venäläisseura Krylja Sovetov. KooKoo osallistuu lisäksi tuttuun tapaan myös Vantaan turnaukseen, jonka muita seuroja ovat Kiekko-Vantaa, Jukurit ja Jokipojat.

» Lähetä palautetta toimitukselle