Konttinen ja kaksi muuta pelaajaa täydentämään KalPaa

LIIGA / Uutinen
Konttinen tuo lisäkokemusta KalPan takalinjoille.
Kuva © Timo Savela
KalPa täydensi Liiga-joukkuettaan kolmella suomalaispelaajalla. Sopimuksen tekivät puolustaja Tero Konttinen ja hyökkääjät Topi Piipponen ja Mikko Nuutinen.

Kolmikosta tunneituin nimi on Tero Konttinen, joka pelasi päättyneellä kaudella Mestiksessä HCK:n paidassa 38 ottelua ja teki 36 tehopistettä. KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen oli tyytyväinen kokeneen puolustajan mukaan saamisesta.

− Teron vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa ja hän on kiekollisesti taitavana hyvä ylivoimapelaaja. Tero on tehnyt kovia pisteitä puolustajaksi ja hänen ominaisuutensa sopivat meidän pelitapaamme.

Mikko Nuutinen on puolestaan kuopiolaisten oma kasvatti. Nuutisen viime kausi, kuten kaksi edellistäkin, kului Mestiksessä SaPKon joukkueessa. Kauteen mahtui 56 peliä, joissa syntyi 35 pistettä.

− Mikko on organisaation oma kasvatti, joka on pelannut viime kausina nousujohteisesti SaPKossa. Halusimme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää kykynsä Liiga-tasolla, urheilujohtaja Kapanen kommentoi Nuutista.

17-vuotias Topi Piipponen on myös KalPan oma kasvatti. Piipposen kausi kului pääasiassa KalPan B-nuorten SM-sarja-joukkueessa, jossa syntyi 44 ottelussa 58 tehopistettä. Piipponen piipahti pelaamassa myös KalPan A-nuorten Liiga-joukkueessa. 15 ottelussa syntyi yhdeksän tehopistettä.

Kapasella on kovat odotukset Piipposen suhteen.

− Halusimme kiinnittää Topin pitkälle tulevaisuuteen. Luotamme, että hän jatkaa samaa hyvää kehityskaarta ja lähdemme tekemään hänestä profiilipelaajaa pitkällä tähtäimellä.

− Topi on vahva luistelija ja fyysinen, työteliäs pelaaja, joka pystyy tekemään myös tulosta. Topi nousee jo Liiga-rinkiin haistelemaan ilmapiiriä ja pääsee mahdollisesti kokeilemaan Liigassa jo tulevalla kaudella jos kehitys jatkuu suotuisasti.

Konttisen ja Nuutisen sopimukset ovat kaksivuotisia ja ne sisältävät seuran optiot elokuun 2014 lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen. Piipposen sopimus on puolestaan kolmevuotinen.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle