Kontiolan paluu Venäjälle varmistui, myös Loktionov Jaroslavliin

KHL / Uutinen
Petri Kontiolan siirtyminen Jaroslavliin sai sinettinsä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lokomotiv Jaroslavl on vahvistanut Petri Kontiolan ja Andrei Loktionovin siirrot.

Venäläislehti Championnatin tieto Petri Kontiolan siirtymisestä Lokomotiv Jaroslavliin varmistui. AHL:stä takaisin Venäjälle kesken kauden siirtyvän Kontiolan sopimus uuteen seuraansa on kaksivuotinen.

Kontiolan ohella Jaroslavl vahvisti hyökkäysosastoaan Andrei Loktionovilla. Alkukauden pelaamatta ollut 24-vuotias venäläinen teki yhden vuoden sopimuksen.

Loktionov edusti viime kaudella NHL:ssä New Jersey Devilsiä ja Carolina Hurricanesia yhteensä 68 ottelun verran ja sai kokoon 22 tehopistettä. Pohjois-Amerikassa vuodesta 2008 pelannut Loktionov pelasi ennen lähtöään Venäjällä Jaroslavlia ja sen kakkosjoukkuetta.

Loktionoville kertyi Pohjois-Amerikan reissullaan yhteensä 155 NHL-ottelua, joissa syntyi 48 tehopistettä. Los Angeles Kings varasi Loktionovin kesällä 2008 viidennellä kierroksella.

Sprukts tekee tilaa

Jaroslavl tiedotti myös 32-vuotiaan Janis Spruktsin lähdön joukkueesta. Latvialaishyökkäjä sai lähteä Kontiolan ja Loktionovin tieltä. Sprukts iski alkukaudesta viisi tehopistettä 16 ottelussa.

Sprukts on tuttu myös SM-Liigasta. Vuosituhanteen vaihteessa Rauman Lukon junioreihin siirtynyt Sprukts voitti keväällä 2006 Suomen mestaruuden Hämeenlinnan Pallokerhon avainpelaajana. Yhteensä Sprukts pelasi Lukossa ja HPK:ssa 97 ottelua SM-Liigassa. Sprukts on pelannut myös 14 NHL-ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle