Kolme suomalaispelaajaa Kanadan juniorisarjoihin

LIIGA / Uutinen
Alex Lintuniemi luuti Suomen ykkösparissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.
Kuva © Miika Arponen
Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa MM-pronssia voittaneet Alex Lintuniemi, Janne Puhakka ja Julius Honka siirtyvät Kanadan juniorisarjoihin.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin kuuluneet Alex LintuniemiJanne Puhakka ja Julius Honka siirtyvät pelaamaan Kanadan juniorisarjoihin.

Ottawa 67's:in koko ulkomaalaispelaajien varaustilaisuuden toisena pelaajana varaama Lintuniemi pelaa alkavan kauden OHL:ssä 67's:in riveissä. 17-vuotias Lintuniemi on isokokoinen puolustaja. Hän on HIFK:n kasvatti, mutta on pelannut viime vuodet Jokereiden eri juniorijoukkueissa.

Niin ikään 17-vuotias puolustaja Honka valittiin Pikkuleijonien parhaaksi puolustajaksi Sotšissa pelatussa turnauksessa huhtikuussa. JYP:in junioreissa pelannut Honka siirtyy hänet varanneeseen WHL-seura Swift Current Broncosiin.

18-vuotias Puhakka on kolmikon ainoa hyökkääjä. Bluesin A-nuorissa edellisellä kaudella 10 maalia ja 14 syöttöä 41 ottelussa tehnyt Puhakka siirtyy Quebecin juniorisarja QMJHL:ään Chicoutimi Saguenéensin joukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle