Kolme nuorta HIFK-pelaajaa Ahmoihin

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Hyvinkään Ahmat vahvistuu kauden kynnyksellä. Parikymppiset Joni Purola, Juha Fagerstedt ja Jermu Porthen siirtyvät HIFK:n liigaryhmästä Mestikseen pelaamaan.

HIFK-kolmikon Ahmoissa pelaamisen kestoksi on alustavasti sovittu koko loppukausi, mutta HIFK:lla on mahdollisuus loukkaantumisten sattuessa tai muuten halutessaan kutsua miehensä takaisin SM-liigan puolelle.

Viime kaudella HIFK:ssa A-nuorten SM-kultaa voittaneesta kolmikosta puolustaja Joni Purola ehti syksyllä jo yhden harjoitusottelun Hyvinkäällä pelata – silloin tosin Golden Lionsin paidassa.

182-senttinen Purola on erittäin fyysinen puolustaja, jolta myös kiekollinen peli luonnistuu. Viime talvena A-nuorten SM-liigassa Purola kokosi 29 ottelussa tehot 8+16=24 ja oli kokoonpanossa viidessä HIFK:n SM-liigaottelussa.

Monipuolinen hyökkääjä Juha Fagerstedt oli A-nuorten mestaruusjoukkueen kapteeni ja keräsi 40 runkosarja- ja pudotuspeliottelussa tehot 18+18=36. Fagerstedt oli mukana myös MM-pronssia Halifaxia voittaneessa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ja pelasi kuusi SM-liigaottelua.

Keskushyökkääjä Jermu Porthen voitti viime kaudella A-nuorten SM-liigan maalikuninkuuden, ja oli 35 ottelun kokonaistehoillaan 24+19=24 runkosarjan neljänneksi paras pistemies. Kymmenessä pudotuspeleissä taitava sentteri kasvatti saldoaan tehoilla 5+5.

Ahmojen sopimuspelaajista laitahyökkääjä Viljami Taimiston alkukausi on pilalla jo ennen kuin se ehti edes alkaa. Kipu nuorukaisen polvessa ei laantunut, ja kun sen aiheuttajaksi paikannettiin irrallinen rustopala, joudutaan polvi tähystysleikkaamaan. Pelaavaan kokoonpanoon Taimisto ehtinee lokakuun lopulla tai marraskuun alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle