BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Kolek tshekkiseuran päävalmentajaksi

MESTIS / Uutinen
Viimeksi KooKoota Mestiksessä valmentanut Vladimir Kolek palaa pitkän Suomi-jaksonsa jälkeen Tshekkeihin. Kolek solmi 1+1-vuotisen sopimuksen maan ykkösliigassa pelaavan KLH Chomutovin kanssa.

KLH Chomutov ylsi viime kaudella Extraliigan kynnykselle saakka, mutta hävisi taiston pääsarjapaikasta lopulta voitoin 4-1. Tulevalle kaudelle perinteikkään seuran tavoitteet ovat jopa entistä korkeammalla.

– Seura oli jo viime kaudella karsinnoissa ja haluaa nyt nousta liigaan. Intoa lisää entisestään rakenteilla oleva uusi, komea jäähalli, joka avataan joulukuussa, kohti synnyinmaataan suuntaava Kolek kertoo.

Tshekkiläinen Kolek ehti vaikuttaa suomalaiskiekkoilussa pitkään: ensin Kajaanin Hokissa niin pelaajana kuin valmentajana ja viimeksi KooKoossa, jonka päävalmentajana hän toimi viimesyksyisiin yllätyspotkuihinsa saakka. Kolek kertoo neuvotelleensa myös suomalaisseurojen kanssa, mutta myöntää että kahdeksan Mestis-vuoden jälkeen uusi haaste on paikallaan.

Paikka tshekkiseuran peräsimestä avautui yllättäen ja erittäin nopealla aikataululla, kun ruplaliiga-KHL:ään liittynyt HC Lev nappasi peräsimeensä Chomutovia valmentaneen Radim Rulikin.

– Olen ollut pitkään poissa Tshekeistä, mutta pyrkinyt seuraamaan koko ajan mitä sikäläisessä kiekkoilussa tapahtuu. Kun tämä mahdollisuus sitten avautui ja he tarjosivat minulle hyvän diilin, niin paluuta ei tarvinnut miettiä kauaa, 46-vuotias Kolek sanoo.

Suomalaisille KLH Chomutov lienee tutuin Jan Lundellin ja Jussi Tarvaisen muutaman kauden takaisena seurana. Tulevan kauden miehistöstä ei ainakaan vielä suomalaispelaajia löydy, mutta kaikille tuttuja nimiäkin pelaajalistalla silti vilahtelee.

– Mestikseen verrattuna sarjassa liikkuu enemmän rahaa. Esimerkiksi pelaajilla on 12 kuukauden mittaiset sopimukset ja meilläkin joukkueen keskiarvo on 28 vuotta. Frantisek Bombic, Radek Duda ja Milan Kraft ovat erittäin kovia nimiä, luettelee Kolek tuoreen joukkueensa tähtiä.

Tshekkiläiskiekkoilu on tullut tutuksi suomalaisille kiekkoihmisille lähinnä SM-liigassa ja rapakon takana pelaavien tähtien sekä arvoturnausten myötä. Jatkossa ainakaan maan kovatasoinen pääsarja tuskin jää täälläkään yhtä synkkään uutispimentoon, sillä tulevalla kaudella Extraliigassa tulee kiekkoilemaan ainakin neljä suomalaispelaajaa.

– Maailmanmestaruus teki hyvää tshekkiläiselle kiekkoilulle ja näyttääkin, että siellä on buumi alkamassa. Tuntuu myös, että sikäläinen kiekkoilu alkaa vähitellen avautua. Slovakialaisiahan siellä on pelannut aiemminkin paljon, mutta nyt pelaajia ja valmentajia on tullut muualtakin. Se tekee lajille hyvää, Kolek povaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle