KOK:lle jälleen suomalaisjäsen - Emma Terho sai äänivyöryn

MAAJOUKKUE / Uutinen
Emma Terho kuuluu Kansainväliseen olympiakomiteaan seuraavat kahdeksan vuotta.
Kuva © Getty Images
Pyeongchangin olympialaisten yhteydessä valittiin uudet jäsenet Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomissioon. Komitea saa lisää suomalaisväriä, kun viidet olympiakisat käynyt Emma Terho valittiin suurimmalla äänimäärällä komissioon.

Urheilijakomissiossa on kaikkiaan kaksitoista jäsentä, joista kahdeksan edustaa kesä- ja neljä talvilajeja. Jokaisissa kesäkisoissa valitaan neljä ja talvikisoissa kaksi jäsentä, joiden toimikausi on kahdeksan vuotta. Jäsenen on täytynyt olla mukana joko sen hetkisissä tai neljän vuoden takaisissa kisoissa, ja valinnat suorittavat olympiakisoihin osallistuvat urheilijat.

Jääkiekkoilija Emma Terho oli mukana Sotšissa, joten hän täytti kriteerit. Toisena jäsenenä komissioon valittiin yhdysvaltalainen maastohiihdon olympiavoittaja Kikkan Randall.

Terho pelasi urallaan viidet olympiakisat ja saavutti kaksi pronssimitalia. Naganon kisoissa vuonna 1998 hänestä tuli Suomen kaikkien aikojen nuorin olympiamitalisti. Tuolloin tyttönimellään Laaksonen tunnettu pelaaja oli noin 16 vuoden ja kahden kuukauden ikäinen.

Peliurallaan Espoo Bluesia, Ohion yliopistoa sekä venäläistä SKIF Nižni Novgorodia edustanut Terho pelasi maajoukkueessa myös kahdeksat MM-kisat. Hän on toiminut uransa loppupuolella, sekä sen jälkeen useissa järjestötehtävissä.

Suomalaisista urheilijakomissioon ovat aikaisemmin kuuluneet Jari Kurri (2002−06) ja Saku Koivu (2006−14). Terhosta tulee tällä erää KOK:n toinen suomalaisjäsen vuonna 2016 varsinaiseksi jäseneksi valitun Sari Essayahin ohella.

» Lähetä palautetta toimitukselle