Kokenut Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja SaiPaan

LIIGA / Uutinen
Vladimir Denisov vahvistaa SaiPan alakertaa loppukauden ajan.
Kuva © Timo Savela
SaiPa on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisovin kanssa.

Kuluvan kauden Vladimir Denisov on edustanut KHL-seura Dinamo Minskiä 40 ottelussa tehoin 1+2=3 ja kerännyt 42 jäähyminuuttia.

Uransa aikana 33-vuotias Denisov on pelannut 401 ottelua Venäjän pääsarjassa sekä KHL:ssä. Dinamo Minskin lisäksi Denisov on edustanut KHL:ssä Torpedo Nižni Novgorodia, Ak Bars Kazania ja Traktor Tšeljabinskia. Venäjän pääsarjoissa Denisov on tehnyt tehot 22+41=63 ja kerännyt yhteensä 526 jäähyminuuttia. Mies on pelannut pitkällä urallaan myös kaksi kautta Pohjois-Amerikassa, sillä Denisov edusti kausina 2007-2009 AHL-seura Hartford Wolf Packia 128 ottelussa tehopistein 7+21=28.

− Erittäin hienoa, että Denisov valitsi SaiPan loppukauden joukkueekseen, kertoi SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa seuran tiedotteessa.

Denisov on Valko-Venäjän maajoukkueen vakiokasvo, sillä mies on edustanut maataan yhdeksän kertaa MM-kisoissa ja kerran Olympialaisissa. Edellisen kerran Denisov puki Valko-Venäjän maajoukkuepaidan ylleen viime kevään 2017 Pariisin ja Kölnin MM-kisoissa. Yhteensä 110 pelaamassaan maaottelussa Denisov on iskenyt tehot 6+25=31.

180-senttinen ja 98-kiloinen Denisov tuo urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan paljon ominaisuuksia SaiPaan.

− Denisovilla on ominaisuuksia kahden suunnan pelaamiseen, mutta hän tuo erityisesti puolustukseen ja maalinedustalle jämäkkyyttä, kuvailee Tuomenoksa.

Denisov matkustaa torstaina suoraan Vaasaan, jossa joukkue kohtaa perjantaina Sportin. Denisovin perjantainen pelaaminen varmistuu myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle