Kokeneen kärppäsentterin pelaajaura päätökseen

LIIGA / Uutinen
Pirnes päätti uransa kasvattajaseurassaan.
Kuva © Timo Savela
Pitkän uran Suomessa ja ulkomailla tehnyt hyökkääjä Esa Pirnes lopettaa pelaajauransa.

Oululaislähtöinen Pirnes pelasi urallaan kaikkiaan 597 Liigan runkosarja- ja pudotuspeliottelua. 39-vuotiaan hyökkääjän seuroja olivat Kärpät, Blues, Lukko, Tappara ja Jokerit. Pirnes saavutti urallaan kolme Suomen mestaruutta sekä yhden hopea- ja pronssimitalin. 

Ulkomailla keskushyökkääjä pelasi Sveitsin pääsarjassa, SHL:ssä sekä KHL:ssä ja kävi kiekkoilemassa yhden kauden Pohjois-Amerikassakin. Maajoukkueessa Pirnes pelasi neljät MM-kisat ja voitti kaksi MM-pronssia.

Pirnes kertoi lopettamispäätöksestään Instagram-tilillään.

Istuin kauden jälkeen kopissa pronssimitali kaulassa ja katselin ympärilleni. Koin suunnatonta kiitollisuutta ja samalla haikeutta. Samaisessa kopissa istuin 20-vuotta aikaisemmin, aloittaessani ammattikiekkoilijana. En olisi silloin uskonut mitä kaikkea kiekkoilijana pääsen kokemaan ja näkemään. Urallani on ollut paljon hienoja hetkiä, menestystä, onnistumisia sekä pettymyksiä ja ikävä kyllä loukkaantumisiakin. Kiitos kaikille valmentajilleni, organisaatioille, pelikavereille, ystävilleni ja ennen kaikkea mahtaville faneille! Kiitos perheelleni ja erityisesti rakkaalle vaimolleni! Kaksikymmentä vuotta meni vauhdilla, kivaa oli ja nautin joka hetkestä.. Nyt on aika siirtyä kohti uusia haasteita ja voin rehellisesti sanoa jättäneeni kaiken kentälle! I have had the priviledge to play professionally the sport that I love for last 20-years. Now it's time to hang up my skates! Thank you to every coach, organizations, teammates and fans! Thank you to my family! It was a great ride and I enjoyed every moment of it! Kuvat: @gettyimages @helsinginsanomat @mtvsportfi #hokkaritnaulaan #uudenalku #retirement #thankyou #newadventures

Kuva, jonka Esa Pirnes (@essipir12) julkaisi

» Lähetä palautetta toimitukselle