Kojootinpoikasia sopimuksiin

NHL / Uutinen
Phoenix Coyotes iski pöytään kahden päivän sisään jatkosopimukset niin sentteri Trevor Letowskin kuin laituri Shane Doaninkin kanssa.

Letowskin sopimus kattaa tulevan kauden ja seuralla on optio seuraavaankin kauteen. Sopimuksen myötä kumpikin osapuoli varmisti sen ettei viime kauden tapahtumat toistuneet. Viime kesänä Letowski hylkäsi Phoenixin 10%:n palkankorotustarjouksen ja jätti väliin harjoitusleirin ja joitakin ensimmäisiä runkosarjan pelejä. Loppujen lopuksi Letowski hyväksyi lähes saman tarjouksen kuin kesällä ja pelasi loppukauden joukkueen vahvassa duunariketjussa Brad Mayn ja Landon Wilsonin kanssa. Pisteiden valossa kulunut kausi (7 maalia, 22 pistettä) jäi edellisen eli läpimurtokauden (19maalia, 39 pistettä) varjoon johtuen osittain varmasti nimenomaan tuosta sopimuserimielisyyksien aiheuttamasta harjoittelemattomuudesta.

Phoenix varmisti pitävänsä yhden liigan lupaavimmista nuorista powerforwardeista joukkueessaan tekemällä Shane Doanin kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Sopimuksen virallisia palkkalukuja ei ole vielä julkaistu, mutta Arizona Republic -lehti arvioi vuotuisen palkan olevan 2.3 - 3.0 miljoonan dollarin luokkaa.

Doanin viime kausi oli hänen kuusi vuotisen NHL-uransa paras: vastustajan verkko heilui 26 kertaa ja joukkuetoverit pääsivät nauttimaan maaliinjohtaneesta syötöstä 37 kertaa. Lisäksi tämä fyysisen pelityylin osaava laituri rankaisi vastustajiaan taklausten muodossa eniten Phoenixin porukasta. Koko NHL:n tilastoissakin hän oli kymmenen eniten taklanneen pelaajan joukossa. Doanin monipuolisuudesta pelaajana kertoo myös se, että hän pelaa paljon myös yli- ja alivoimalla. Viime kaudella hän tekikin myös ylivoimassa henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, 6+17.

» Lähetä palautetta toimitukselle