Koivut kohtasivat ja Kiprusoff nollasi Bostonin

NHL-kierros oli vilkas, kun jäällä oli 24 joukkuetta. Suomalaisttain huomioitavaa on Miikka Kiprusoffin nollapeli Bostonia vastaan ja Koivun veljesten kohtaaminen Minnesotassa. Hiukan pelottavia uutisia kuuluu Nashvillestä, jossa Kimmo Timonen joutui jättämään pelin kesken.

Atlanta- Florida 2-1

Floridan Panthers sinnitteli pitkään voitossa kiinni Atlantaa vastaan, mutta hävisi ottelun lopulta kolmannen erän viidennen minuutin kohdalla tulleeseen mustaan puoliminuuttiseen. Atlanta iski alle puolessa minuutissa kaksi osumaa ja otti kolmannen voittonsa peräkkäin. Floridalle tappio oli puolestaan jo yhdeksäs peräkkäinen vierastappio. Joukkueen edellinen vierasvoitto on niinkin kaukaa kuin lokakuun 25. päivä, jolloin joukkue kukisti Pittsburghin jatkoajalla.

Floridan puolelta ottelun avainpelaaja oli maalivahti Roberto Luongo, joka masensi Atlanta-hyökkääjiä kaksi erää, torjuen muun muassa Marian Hossan rangaistuslaukauksen. Kotijoukkue Atlantalta kunnostautuivat suuret minuuttimäärät urakoinut puolustaja Greg de Vries sekä voittomaalin tehnyt Ilya Kovalchuk, tasoitusmaalin rusikoinut Jim Slater ja keskushyökkääjä Marc Savard. Myös 27 torjuntaa ottelussa kirjannut Atlanta-maalivahti Michael Garnett kuului onnistujiin.

Maalittoman avauserän jälkeen Florida iski toisessa erässä avausmaalin, kun Olli Jokisen poikkikentän syöttö löysi Atlanta-maalin sivulta nuoren hyökkääjän Nathan Hortonin. Maali oli Hortonille kauden 15 osuma ja näin hän rikkoi oman maaliennätyksensä (14) nuorukaisen tulokaskaudelta 2003-04. Atlantalla oli mahdollisuuksia tulla erän lopussa tasoihin, mutta Luongo vei joukkueensa johtoasemassa erätauolle. Kolmas erä alkoi melko tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkueen kova tahto tuli esiin erän viidennellä minuutilla.

Atlanta sai Panthers-maalille kiekon ja hieman onnekkaan pompun kautta Jim Slater sai sörkittyä kiekon ohi Luongon. Slaterin maalista ei ehtinyt kulua kuin 17 sekuntia ja jälleen Luongo oli yllätetty. Marc Savardin syöttö löysi maalin kulmalta Ilya Kovalchukin, joka rusikoi irtokiekosta kauden 21 maalinsa. Lisäosumia ei ottelussa enää nähty ja näin Atlanta kirjasi kotonaan täyden pistepotin.

- Puolustusten onnistuminen oli merkittävässä asemassa tässä ottelussa. Kummallakaan joukkueella ei ollut kovin montaa maalipaikkaa, kertoi Atlantan maalivahti Michael Garnett.

- Pelasimme hyvän 60 minuuttisen. Valitettavasti he saivat onnekkaalla pompulla maalin ja onnistuivat tekemään heti tämän jälkeen toisen, kertoili puolestaan Floridan maalivahti Luongo.

Olli Jokinen FLO, 0+1, +1, 5 laukausta, peliaika 21:38

Edmonton aiheutti Vancouverille kauden toisen kotitappion

Vancouver- Edmonton 4-5 ja.

Edmonton Oilers jatkoi vahvoja viime aikojen esityksiään kaatamalla tällä kaudella kotonaan hurjassa vauhdissa olleen Vancouverin. Tappio oli kotijoukkue Canucksille vasta kauden toinen kotijäällä. Samalla tappio katkaisi Vancouverin neljän ottelun voittoputken. Edmontonille voitto oli jo kauden kolmas Vancouverista joukkueiden kolmessa keskinäisessä ottelussa. Oilersin tämän hetken kovasta kunnosta kertoo se, että joukkue ei ole hävinnyt viimeisistä 11 ottelusta kuin yhden varsinaisella peliajalla.

Kotijoukkue Canucks avasi ottelun vahvasti ja hallitsi ensimmäisen erän ensimmäistä puolikasta selvästi. Hiljattain loukkaantumisen jälkeen kentille palannut Canucks-hyökkääjä Matt Cooke ja joukkueen ykkösketjun voimalaitahyökkääjä Todd Bertuzzi ohittivat Oilersin maalilla tänään aloittaneen Michael Morrisonin ottelun ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana ja Oilers joutui vaihtamaan maalille suomalaisvahti Jussi Markkasen. Markkasen vaihto herätti vieraat taistelemaan ja joukkue saikin tehtyä avausmaalin erän 13. minuutilla Ryan Smythin toimesta.

Toisen erän 8. minuutilla Oilersin taitava tsekkihyökkääjä Ales Hemsky toi vieraat tasoihin, mutta Canucks vastasi tähän heti perään Bertuzzin ja Anson Carterin toimesta. Kotijoukkueen johdossa 4-2 mentiin erätauolle. Kolmannessa erässä Oilers tuli vahvasti peliin mukaan. Ensin Oilers-hyökkääjä Marty Reasoner teki erän 4. minuutilla ylivoimaosuman ja erän 13. minuutilla toinen hyökkääjä Shawn Horcoff katkaisi 18 maalittoman ottelun putkensa. Lukemissa 4-4 mentiin jatkoajalle, jossa Oilers onnistui iskemään tärkeän voittomaalin entisen Canucks-hyökkääjän Mike Pecan toimesta.

Ottelun hahmo kotijoukkueen puolelta oli voimahyökkääjä Todd Bertuzzi kahdella maalilla. Ruotsalaishyökkääjä Henrik Sedin jatkoi pisteputkeaan seitsemän ottelun mittaiseksi. Näissä otteluissa keskushyökkääjä on tehnyt 2+9 pistettä. Canucksin maalilla 10 peräkkäistä ottelua pelannut ykkösmaalivahti Alex Auld sai huilivuoron. Häntä tuurasi ensimmäistä kertaa Canucks-paidassa pelannut Maxime Ouellet, joka torjui 32 kiekkoa. Edmontonin tehokkain oli Ales Hemsky tehoin 1+2. Keskushyökkääjä Jarret Stollille kirjattiin ottelussa kaksi syöttöä.

Sami Salo Van, 0+0, 1 laukaus, peliaika: 24:09

Jarkko Ruutu Van, 0+0, 1 laukaus, 2 min, peliaika: 9:43

Jani Rita Edm, 0+0, peliaika: 2:23

Jussi Markkanen Edm, 16 torj. 2 GA, 88.9%

Bironin unelmatorjunta masensi Surovyn

Buffalo- Pittsburgh 4-3

Sabres ja Penguins kohtasivat toisena iltana peräkkäin. Perjantaina Buffalo voitti jatkoajalla Pittsburghin, joka pelasi ensimmäistä peliä uuden valmentajansa Michel Therrienin alaisuudessa. Mario Lemieux oli jäänyt kotiin sydänvaivojen toistuessa ensimmäisen paluupelin jälkeen, ja Pittsburghilta näytti jääneen myös peli-ilo teräskaupunkiin. Buffalo hallitsi peliä pitkään, kunnes Penguins tuli lopussa uhittelemaan. Tasoitukseen asti ei Pensin kiito riittänyt.

Buffalo aloitti vahvasti. Adam Mair laukoi reilun kolmen minuutin kohdalla Buffalon johtoon suoraan syötöstä kohtisuoraan maalia. Muutaman minuutin kuluttua Buffalo pääsi vastahyökkäykseen. Pittsburghin viisikko oli venynyt, joten hyökkäys pääsi tulemaan melko vapaasti. Toni Lydmanin ja Tim Connollyn syöttöjen avulla Maxim Afinogenov tuli vasenta laitaa pitkin ylös ja nousi maalille. Jocelyn Thibault sai päästää toisen kiekon taakseen.

Alkuhetkien näkyvin pingviini Sidney Crosby toi yksilösuorituksellaan Pensin mukaan peliin. Crosby hankki kiekon, harhautti puolustaja Jay McKeen siniviivan jälkeen ja ampui ranteella laatan ohi Martin Bironin. Buffalo kuitenkin jatkoi vahvaa menoa. Aloituksesta kaksi hyökkääjää ryntäsi maalille ja sai tilanteen aikaan. Thibault pelasti ulostulollaan, mutta Afinogenov pelasi kiekon Jason Pominvillelle, jonka tarkka laukaus meni tolpan juureen.

Toisessa erässä Chris Drury pyöritti maalin takaa ylivoimaa ja lähetti kiekon maalin eteen. Kiekko osui puolustajan luistimeen ja livahti ohi Thibault’n. Kolmannessa erässä Michel Ouellet haistoi maalin edestä irtokiekon ja vei pelivälineen verkkoon. Maali oli Ouellettille toinen kahdessa NHL-pelissä tällä kaudella. Pens sai hurmion päälle ja Erik Christensen oli tasoittaa. Hirmuinen kuti kuitenkin tuli tolpasta ulos. Tomas Surovy kavensi kauden avausmaalillaan. Tsekki taisteli itsensä laukaisupaikkaan Teppo Nummisen ja Brian Campbellin estelyistä huolimatta ja loi toivoa vieraille.

Surovylla oli viimeisellä minuutilla avopaikka tasoittaa peli, mutta Martin Bironin hanska ilmestyi ihmeen kaupalla pelastamaan tilanteen. Näin Biron otti jo 13. voiton putkeen ja Pittsburgh hävisi neljännen pelin Buffalolle tällä kaudella.

- Joukkueessa on tarpeeksi taitoa ottelujen voittamiseen. Meidän olisi pitänyt olla epätoivoinen joukkue, joukkue, joka haluaa voitta todella, Thibault mietti.
- Näin ei voi tulla peliin. Pelaajien on oltava sotureita. Minulla on tuntuma siitä, ketkä ovat sotureita ja haluavat voittaa, Therien sanoi.

Toni Lydman Buf, 0+1, +1, 20:23

Teppo Numminen Buf, +/-0, 16:30

Ottawa juhli Toronton jäähyillessä

Ottawa- Toronto 8-2

Alkukaudesta Ottawa murskasi Toronton Hockey Night in Canada-pelissä 8-0. Leafs on sen jälkeen ottanut harppauksia oikeaan suuntaan, sillä tällä kertaa samassa tilanteessa joukkue hävisi vain 8-2. Torontossa ei tilanteessa huumoria kuitenkaan revitä. Tasaisena alkanut peli repesi, kun Leafs jäähyili ja maalivahti Eddie Belfour, jonka terveydestä liikkuu ristiriitaisia tietoja, alkoi imeä kiekkoja verkkoon. Belfourin sijoittumisessa oli selkeitä ongelmia, mutta niin oli koko Leafsin pelissäkin. Laiskasti mieheen kiinni käynyt Leafs-miehistö sortui pelaamaan ikävää jääkiekkoa.

Avauserässä Leafs meni johtoon kokoonpanoon nousseen Mariusz Czerkawskin ylivoimamaalilla. Dany Heatley kuitenkin tasoitti raivokkaan Sens-pyörityksen jälkeen myös ylivoimalla. Avauserä oli fyysistä ja hyvää jääkiekkoa, jossa oli vauhtia ja taklauksia. Toisessa erässä Ottawa takoi kolme maalia. Mike Fisher osui tasakentin ja Wade Redden ja Jason Spezza maalasivat ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Bryan McCabe tinttasi kavennuksen Leafsille, mutta pian tapahtui Leafsin lopullinen romahdus. Brian Smolinski pääsi tekemään maalin lähes nollakulmasta ja peli ratkesi. Tilanteessa Carlo Colaiacovo antoi harhasyötön, Aki Berg meni laiskasti Smolinskin päälle ja Belfour ei ollut valppaana.

Tähän peli ratkesi, mutta maalinteko ei loppunut. Leafs otti lisää jäähyjä. Daniel Alfredsson ampui seuraavan osuman kahden miehen ylivoimalla ja Antoine Vermette teki seuraavan maalin. Senators näytti osuvan, vaikkei yrittäisikään. Muutaman nokkapokan jälkeen Ottawan Chris Kelly teki vielä viime sekunneilla yhden lisämaalin. Osuma oli Ottawan kuudes ylivoimamaali.

Aki Berg Tor, -1, 16:39

Coloradon kiri ei riittänyt, ex-liigapelaaja Hamilton debytoi

NY Islanders- Colorado 5-4

Islanders otti tärkeän voiton Coloradosta kotonaan. Vieraille tappio oli tuskallinen, sillä se oli kolmas putkeen. Coloradon turmaksi tuli vaisu avaus. Islanders joutui ahtaalle kolmannessa erässä, mutta pelin alussa hankittu johto piti.

SM-liigassakin pelannut Jeff Hamilton teki NHL-uransa avausmaalin toisessa NHL-pelissään. Hän laukoi vasemmalta laidalta, kun avauserää oli takana pari minuuttia. Lähes nollakulmasta ammuttu veto yllätti maalivahti David Aebischerin. Arron Asham vei hetken kuluttua kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Asham iski toisella yrittämällä Alexei Jashinin vedon paluukiekon sisään. Toisen erän alussa Miroslav Satan ampui lämärillä Islandersin jo 3-0-johtoon. Vajaan parin minuutin kuluttua tästä John-Michael Liles kavensi ylivoimalla, mutta heti perään Mike Parrish vei Islandersin takaisin kolmen maalin päähän.

Marek Svatos aloitti uudestaan Coloradon takaa-ajon. Maalivahti Rick DiPietro nousi pysäyttämään kiekkoa, mutta Svatos pääsi kiertämään hänet ja osui tyhjään maaliin. Kolmannessa erässä Chris Campoli näytti jo ratkaisseen pelin maalillaan, mutta Colorado kiri vielä lähelle. Ensin Aebischer korvattiin Peter Budajlla ja sitten Svatos ja Alex Tanguay ampuivat kavennusmaalit.

- Pidin avauserästämme. Luistelimme ahkerasti ja paremmalla onnella tilanne olisi saattanut olla 3-0 tai 4-0, Islandersin valmentaja Steve Stirling spekuloi.
- Ongelmamme oli, että annoimme heille ensimmäiset maalit, sätti Coloradon puolustaja Rob Blake omiaan.

Ossi Väänänen Col, 0+1, +/-0, 11:11

Antti Laaksonen Col, -3, 15:47

Janne Niinimaa NYI, -2, 17:49

Carolina karkasi kolmannessa

Carolina- New Jersey 4-1

Carolina kasvatti omaa muhkeaa pistepussiaan ja tuuppasi New Jerseyn entistä syvempään kuiluun onnistumalla kolmannessa erässä. Carolina on nyt voittanut kuudesta viime pelistään viisi. New Jerseylle tappio oli neljäs viidestä viime pelistä, ja edellisestä vierasvoitosta on jo lähes kuukausi.

Hurjaan vireeseen päässyt Rod Brind’Amour vei avauserässä Carolinan johtoon ylivoimamaalillaan. Sen jälkeen peli sujuikin odotetun vähämaalisena. Devils tasoitti pelin toisen erän puolivälissä. Maalin iski Aleksander Suglobov. Osuma oli venäläisen uran ensimmäinen ja syntyi ylivoimalla. Ylivoimamaali oli Devilsin ensimmäinen kymmeneen peliin.

Kolmannessa erässä Devils sortui omiin virheisiinsä. Heti erän alussa Ray Whitney luisteli Devils-maalin taakse ja kiinnitti Martin Brodeurin huomion. Whitney näki Chad Larosen vapaana, ja syötti tälle kiekon tyhjän maalin eteen. Larose iski paikasta uransa ensimmäisen NHL-maalin. Vain 19 sekunnin kuluttua tästä Cory Stillman syötti Eric Staalin maalintekoon. Vielä erän lopussa Stillman hankki kolmannen syöttöpisteen, kun hän vapautti Eric Colen. Cole ampui oikealta laidalta suoraan syötöstä maalin.

- Kaikki paikat, joita he saivat, olivat ylivoimahyökkäyksiä. Meillä ei ollut ketään varmistamassa. He olivat kurinalaisia ja he elävät vastahyökkäyksistä, Martin Brodeur sanoi.
- Me menetimme kiekkoja ja annoimme heille tilanteita, valmentaja Larry Robinson vahvisti.

Grahamella huono päivä

Tampa Bay- Detroit 3-6

Maalivahti Chris Osgood on nyt kohdannut Tampa Bayn 15 kertaa urallaan ja hän on voittanut kaikki pelit. Edes se tosiasia, että Tampa on ollut mahtivireessä ja Osgoodilla vaikeaa, ei estänyt voittoputken pitenemistä. Hyökkääjistä Detroitin tehomiehenä hääri Pavel Datsjuk, joka kasasi tehot 2+1.

Rob DiMaio vei Tampan johtoon avauserässä. Yllättävää kyllä mies pääsi pelaamaan ylivoimaa ja onnistui. Pavel Datsjuk kuitenkin tasoitti taitomaalillaan pelin samassa erässä. Toisessa erässä Dave Andreychuk vei Tampan ylivoimalla taas johtoon. Maali oli 273. yv-maali Andreychukille. Hän johtaa lukemalla kaikkien aikojen tilastoa. Johan Franzen toi Detroitin taas tasoihin, mutta Tampa meni vielä kerran johtoon, kun Ryan Craig teki uransa ensimmäisen NHL-maalin. Erätauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa, sillä puolustaja Jason Woolley (1+2) onnistui maalinteossa.

Kolmannen erän alussa Detroit karkasi ensi kertaa johtoon, ja meni lopulta menojaan. Ensin Mikael Samuelsson teki maalin oikealta laidalta ja hetken kuluttua Pavel Datsjuk osui toisen kerran. Tämä riitti Tampan valmentaja John Tortorellalle, joka kutsui maalivahti John Grahamen vaihtoon. Viimeisen naulan Tampan arkkuun iski Brendan Shanahan.

- Meille sattui kolmannessa erässä mentaalisia virheitä. Sellaiselle ei ole tekosyitä. Päästimme pelin käsistämme, Tampan veteraani, pukukopin johtaja Tim Taylor murehti.

- Mielestäni peli oli hauska. Haluaisin kohdata nämä pelaajat viisi tai kuusi kertaa kaudessa, sillä mielestäni on kehittävää pelata taitavia pelaajia vastaan, Detroitin valmentaja Mike Babcock kehui.

- Pelasimme hyvin. Heillä oli kahdeksan maalipaikkaa takana, kun he olivat tehneet jo viisi maalia, John Tortorella puhisi.

Valtteri Filppula Det, +/-0, 1:30

St. Louisin tilanne lähentelee koomista

St. Louis- Philadelphia 2-5

Monenlaisia vastoin käymisiä viime peleissä kohdannut jumbojoukkue St. Louis ei kyennyt yllättämään Philadelphiaa. St. Louisin maalia vartioi Jason Bacashihua, jolle peli oli uran toinen NHL:ssä. Aitiossa varusteita kantoi Chris Beckford-Tseu, joka ehti paikalle tuntia ennen pelin alkua. Beckford-Tseu nostettiin joukkueeseen farmin farmista. Jos hän ei olisi paikalle saapunut, olisi kakkosmaalivahtina toiminut paikallinen poliisi. St. Louis ei voinut nostaa AHL:stä kumpaakaan vahtiaan, sillä molempien pitää läpäistä waiver-lista. Philadelphian maalia vartioi Antero Niittymäki.

Avauserä sujui maalittomana kahdelle viimeiselle minuutille saakka. Silloin Mike Knuble onnistui ylivoimalla suoraan Peter Forsbergin syötöstä. Toisen erän alussa maalihanat aukesivat sitten kunnolla. Joukkueet tekivät reilussa puolessatoista minuutissa neljä maalia. Ensimmäisen iski Philadelphian R.J. Umberger rystyltä. Aaron Downey vastasi 42 sekunnin kuluttua upottamalla irtokiekon Niittymäen selän taakse. Tilannen aukesi, kun Niittymäki pelasi kiekkoa varomattomasti. Knuble kuitenkin teki illan toisen osumansa heti perään ja myös Umberger osui pian toisen kerran. Tilanne oli näin jo 4-1.

Hieman pelin rauhoituttua Scott Young ampui kavennusmaalin St. Louisille. Kolmannessa erässä St. Louis oli selvästi niskan päällä. Joukkue voitti laukaukset peräti 16-3, mutta ei saanut edes kannettua kiekkoa maaliin. Lisäksi Niittymäki oli vireessä. Niinpä ainoan maalin iski tyhjiin Branko Radivojevic.

- En lataa itselleni juuri paineita. Yritän vain nauttia tilanteesta, Bacashihua sanoi pelin jälkeen.

- Maalivahtimme oli loistava. Häntä tarvitaan vierasvoitossa. Pelasimme hyvin kaksi erää, ja sitten puolustimme kolmannessa erässä, Philadelphian Ken Hitchcock sanoi.

Sami Kapanen Phi, 0+2, +1, 20:39

Antero Niittymäki Phi, 29/31

Calgaryn hirmuinen alku riitti voittoon

Calgary- Boston 3-0

Calgaryssa ottelun maalinteko toteutettiin nopeasti. Calgary ohitti maalivahti Andrew Raycroftin kolme kertaa neljällä ensimmäisellä vedolla, ja peli oli sillä selvä. Miikka Kiprusoff keskittyi sen jälkeen pitämään maalinsa puhtaana, ja onnistui siinä joukkueensa avulla. Kipper torjui 26 vetoa ja tienasi kauden viidennen nollapelin. Calgary palasi NHL-jäille viikon tauon jälkeen.

Maalinteon aloitti kolmen minuutin pelin jälkeen puolustajalupaus Dion Phaneuf. Jarome Iginla oli maalin edessä tekemässä maskia, ja Phaneuf pääsi tälläämään yläkulmaan. Vajaan minuutin kuluttua Calgary oli taas pahanteossa. Matthew Lombardi syötti maalin takaa kiekon Tony Amontelle, joka laukaisi suoraan syötöstä tilanteeksi 2-0.

Tasan minuuttia myöhemmin maalin makuun pääsi Stephane Yelle. Yelle riisti alivoimalla kiekon Patrice Bergeronilta ja pääsi yksin läpi. Yelle maalasi satavarmasti ja teki näin ensimmäisen maalinsa sitten kauden avauspelin. Kiprusoff torjui jatkossa monta hyvää Bostonin paikkaa. Per-Johan Axelssonilla oli läpiajo ja yksi tolppalaukaus. Päätöserässä kahden miehen ylivoimalla Brian Leetch pääsi laukomaan, mutta Kiprusoff esitti paraatipelastuksen.

Miikka Kiprusoff 26/26

Yllätysmiehet osuivat hurlumhei-pelissä

Nashville- Columbus 7-3

Nashville teki toisessa erässä kuusi maalia, ja murskasi Columbuksen orastavan toivon yllätysvoitosta. Columbus sai peliin tärkeimmän pelaajansa Rick Nashin sairastuvalta, mutta Nashin maalikaan ei auttanut, kun vierasjoukkue menetti avauserässä rakentamansa asemat. Nashvillelle voiton torjui Tomas Vokoun, joka palasi reilun viikon mittaiselta pakkolomalta polvivaivojen jäljiltä.

Rick Nash vei paluuottelunsa aluksi Columbuksen ylivoimalla 1-0-johtoon. Nash oli ensimmäisenä paikalla, kun David Vybornyn ampuma kiekko piti laittaa verkkoon. Toisessa erässä Jordan Tootoo toi kaukolaukauksellaan Nashvillen tasoihin. Maalivahti Marc Denis ei ollut tilanteessa hereillä. Jan Hrdina vei alivoimalla Columbuksen uudestaan johtoon, kun toista erää oli pelattu noin kuusi minuuttia, mutta sen jälkeen alkoi Nashvillen näytös.

Vain 27 sekuntia Hrdinan maalista Paul Kariya syötti Steve Sullivanille, joka näki Kris Beechin vapaana. Beech upotti tasoituksen. Kolme minuuttia myöhemmin Marek Zidlicky laukoi oikealta Nashvillen johtoon. Tämän jälkeen Steve Sullivan maalasi 5-3-ylivoimalla. Kiekko sujahti Marc Denis’n luistimen kautta maaliin. Kaksi minuuttia tästä Martin Erat syötti Yannic Perreaultille avopaikkaan, ja veteraani kiitti maalaamalla. Kun erää oli jäljellä minuutin verran, Darcy Hordichuk vapautti tulokas Jerred Smithsonin maalintekoon.

Kolmannessa erässä enemmän nyrkeistään kuin maaleistaan tunnettu Hordichuk lisäsi Nashvillen johdon viiteen maaliin. Maalia ei enää päästänyt Denis, vaan veräjää vartioi Pascal Leclaire. Pelin viimeisen maalin teki kuitenkin Columbus. Joukkue sai rangaistulaukauksen, kun Nashville pelaaja sulki kiekon. David Vyborny upotti rankkarin Vokounin selän taakse.

- Ei ole mahdollista selittää parhain päin Tootoon maalia, minä olen siitä vastuussa. Yhden tilanteen ei saisi antaa vaikuttaa pelin lopputulokseen, mutta tuo maali teki juuri niin, Denis murehti.

- Tootoon, Hordichukin ja Smithsonin ketju toi joukkueeseen energiaa. He tekivät tärkeitä maaleja, valmentaja Barry Trotz kehui yllätystehomiehiään.

- Peli ei tuntunut kovin hyvältä, olin epävarma loukkaantumisen jälkeen. Onneksi pojat onnistuivat ja tekivät maaleja, Vokoun tuumi.

Kimmo Timonen Nsh, 0+1, +3, 8:38

Koivujen kohtaamisessa Brian Rolston tehokkaana

Minnesota- Montreal 4-3 ja.

Minnesotan peli on kangerrellut viime aikoina, ja joukkue tarvitsi voittoa. Erityisesti maalinteko on ollut vaikeaa, eikä se vieläkään kunnolla auennut. Tärkeää kuitenkin oli, että voitto tuli ja maalivahti Dwayne Rolosonin kuuden ottelun tappioputki katkesi. Tiukkoja pelejä hävinnyt Minnesota on voittanut vain viisi 16 viime pelistä. Suomalaisittain mielenkiintoista oli se, että Koivun veljekset kohtasivat ensi kertaa NHL-kaukaloissa.

Montreal meni johtoon, kun peliä oli pelattu vain 39 sekuntia. Puolustaja Andrei Markovin laukaus ohitti Rolosonin. Montrealin Steve Begin otti myöhemmin erässä viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen taklattuaan Wes Walzia ja tapeltuaan sen jälkeen Alex Henryn kanssa. Brian Rolston aloitti neljän tehopisteensä keräämisen tasoittamalla pelin. Montreal kuitenkin meni erätauolle johdossa, kun Richard Zednik laittoi Craig Rivet’n paluukiekon sisään.

Toisessa erässä Todd White tasoitti pelin osumalla suoraan Brian Rolstonin syötöstä. Kolmannessa erässä Michael Ryder vei Montrealin viimeisen kerran johtoon Jan Bulisin esityöstä. Montrealilla oli mahdollisuus karata kahden maalin johtoon, mutta Roloson torjui Niklas Sundströmin rankkarin. Brian Rolston oli sankari, joka pelasti Minnesotan jatkoajalle. Rolston sai Alexandre Daiglelta syötön maalin takaa, ja upotti kiekon ohi ranskalaisen Christobal Huet’n, joka pelasi ensimmäistä peliään Montrealin paidassa. Jatkoajalla Minnesotan sankariksi nousi puolustaja Kurtis Foster.

- Meidän piti repiä ja raastaa, ja sellaista se tulee olemaan joka ilta. Toivottavasti otamme tästä oppia ja muistamme voittamisen tunteen, Rolston huokasi.

- Jos olisimme onnistuneet rankkarissa, olisi pelin tulos voinut olla toinen. Luulen, että olisimme voittaneet, Montrealin valmentaja Claude Julien sanoi.

- Tunne oli erikoinen. Oli hienoa valmentajilta laittaa meidät aloitukseen. Mikkoa vastaan pelaaminen oli outoa. Lisäksi tappio oli raskas, Saku Koivu kuvasi veljesten välistä kamppailua.

Saku Koivu Mon, 0+1, +2, 21:28

Mikko Koivu Min, -1, 12:01

Gretzky kotona, Coyotes-lauma hukassa

Los Angeles- Phoenix 4-1

Phoenixin päävalmentaja Wayne Gretzky otti pelin alla vapaata ja lähti kotiin sairaan Phyllis-äitinsä luokse. Nuori joukkue ei reagoinut kovin hyvin, vaan kärsi tärkeässä pelissä tappion Los Angelesille. Phoenixin maalilla torjui Brian Boucher, joka pelasi kauden ensimmäisen pelinsä. Boucherin on pitänyt sivussa nivusvamma. Boucher torjui ottelussa 33 kertaa, joten yksin hänen syynsä ei tappio ole.

Los Angeles meni avauserässä erikoisella maalilla johtoon. Phoenixin Jamie Lundmarkin ja Kingsin Craig Conroyn ja Pavol Demitran kautta kiekko kimposi Boucherin luistinten väliin ja siitä maaliin. Paul Mara tasoitti pelin ottelun puolivälin paikkeilla. Ladislav Nagy antoi osumaan syötön. Minuutin kuluttua Kings kuitenkin johti taas, kun puolustaja Joe Corvo ampui kauden kuudennen osumansa.

Boucher piti tämän jälkeen Phoenixia pelissä mukana nollaamalla Kingsin 5-3-ylivoiman ja torjumalla Alex Frolovin läpiajon. Ihmeisiin ei Boucherkaan kyennyt. Michael Cammalleri ja Craig Conroy maalasivat kolmannessa erässä, ja Kings nappasi tärkeät pisteet.

- Pelasimme hienon joukkuepelin. Olemme nyt tilanteessa, jossa olimme kauden alussa kun peli kulki, Craig Conroy sanoi.

- Joukkuetta ei pyöritetä yhden hengen varassa. Wayne on delegoija, joten mikään ei muutu. Minä hoidan hyökkääjien peluutuksen ja Barry Smith puolustajien, väliaikainen päävalmentaja Rick Tocchet sanoi.