Koivunen JYPiin, Rämö Hämeenlinnaan

LIIGA / Uutinen
SM-liigan jumboksi juuttunut Lahden Pelicans jatkaa joukkueensa tyhjentämistä. Seuran toimitusjohtaja Jorma Kosonen paljasti tv-ottelun erätauolla, että keskushyökkääjä Toni Koivunen siirtyy JYPiin ja maalivahti Mikko Rämö HPK:hon.

HPK:lle maalivahdin hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun joukkueen ykkösmaalivahti Rob Tallas kärsii sydänvaivoista ja on jo palannut kotimaahansa. Seurajohdon luottamus Joni Puurulaan ei riittänyt ja mm. päävalmentaja Jukka Jalonen esitti toiveen, että Puurulalle saataisiin tasainen kilpailija. Rämö on tällä kaudella pelannut 33 ottelua, joissa on ottanut kiinni 88,54% laukauksista.

Toni Koivunen on lahtelaislähtöinen sentteri, joka pelasi JYPissä aiemmin kaudet 1995-2000. Koivunen pelasi JYPissä kolme yli 30 pisteen kautta ja hänen yhden kauden piste-ennätyksensä liigassa, 13+21=34, on myös perua JYP-ajoilta. Hän oli kaksi ja puoli kautta jyväskyläläisjoukkueen kapteeni. Pelicansin ja JYPin lisäksi Koivunen on pelannut liigaa myös Lukossa ja Bluesissa. Kaudelle 2002-2003 hän siirtyi Elitserienin Timråseen, josta palasi Pelicansiin kesken kuluvan kauden. Koivunen on pelaamissaan 27 ottelussa saavuttanut tehot 7+6=13.

JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppänen on tyytyväinen uuteen hankintaan. Koivunen tuo hänen mukaansa joukkueeseen lisää kiekollista osaamista.

- Koivunen oli meille merkittävä taloudellinen panostus, mutta se kannatti tässä tilanteessa tehdä. Pelaajabudjetissa oli vähän varaa.

Samalla Seppänen ilmoitti, että kokeella ollut hyökkääjä Jesse Welling ei jatka joukkueessa. Hänen uusi osoitteensa on Pelicans.

Sekä Rämöllä että Koivusella on sopimukset Pelicansin kanssa myös ensi kaudesta. Seuran tiedotteen mukaan molemmat palaavat ensi kaudeksi Lahteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle