Koivu syöttökoneena, Tapper ja Heatley Rangersin kimpussa

Yön NHL-kierroksella oli vuorossa yhdentoista ottelun paketti. Montrealissa isäntien kapteeni Saku Koivu jakoi Floridaa vastaan syötöt kolmeen joukkueensa osumaan Canadiensin 6-3-voittoon päättyneessä ottelussa.

Eniten Koivun syöttötyöskentelystä sai nauttia Richard Zednik, joka ohitti Panthersin maalia vartioineen Roberto Luongon kahdesti. Kolmannen Koivun syöttämän osuman viimeisteli ylivoimalla Andrei Markov.

Vierasjoukkueen paidassa NHL:n tähdistöotteluun takaportin kautta päässyt Olli Jokinen keräsi tililleen syöttöpisteen. Niklas Hagman ei otteluun pukenut.

Jose Theodore esitti jälleen viime kaudelta tuttuja otteita. Alkukaudesta haparoinut Theodore torjui 35 laukausta. Luongo ei Panthersin maalilla onnistunut, sillä 35 laukauksesta kuusi löysi tiensä maaliin asti ja 29 pysähtyi miehen suojuksiin.

Selänne Sharksin voiton arkkitehtina

Teemu Selänne teki maalin ja syötti toisen San Josen 3-1-voitossa Los Angeles Kingsistä. Ottelun kaikki osumat tehtiin jo ensimmäisessä erässä, jossa Bryan Smolinski vei vieraat johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Sharks kuitenkin heräsi ja latoi kiekon kolmesti Potvinin selän taakse.

Kolmannen maalin jälkeen Kings vaihtoi maalilleen Jamie Storrin, eikä kummassakaan päässä enää soinut. Evgeni Nabokoville kertyi ottelussa 28 torjuntaa.

Thornton ja Murray kaatoivat Predatorsin

Boston Bruins jatkoi nousujohteista virettään toisen kuuman joukkueen Nashville Predatorsin kustannuksella. Bruinsin 2-1-voiton pääjehuina toimivat jälleen kerran tuttu kaksikko Joe Thornton ja Glen Murray, jotka merkkauttivat kaksi tehopinnaa mieheen. Montrealista kolmen joukkueen kaupassa Bruinsiin matkannut maalivahti Jeff Hackett torjui toisen voittonsa uuden seuransa riveissä, eikä ole vielä hävinnyt ottelua nallepaidassa.

Nashville takalinjojen ykkösmies Kimmo Timonen merkkautti Predatorsin korkeimman jääajan, kun Timonen oli kentällä lähes 25 minuuttia.

Grahame pysäytti Flyersin

Vierasjoukkue Tampa Bayn uusi kakkosvahti John Grahame oli mies paikallaan, kun hän pysäytti 34 kiekkoa ja jätti näin virkaveli Roman Cechmanekin täysin varjoonsa. 3-0 päättyneessä ottelussa kolmannessa erässä alivoimalla viimeisen naulan Philadelphian arkkuun lyönyt ruotsalaislaituri Fredrik Modin tyhjensi palkintopöydän ja pääsi +- tilastossakin pari astetta plussan puolelle.

Denis pelasti Columbuksen, Pirjetä maalasi

Columbus Blue Jackets venyi 2-2-tasapeliin kotonaan Colorado Avalanchea vastaan, kun Mark Denis pelasti joukkueelle pisteen jälleen kerran. Denis torjui 34 kertaa ja päästi kaksi mustaa taakseen.

Denisin huippuvire ei kuitenkaan riittänyt viemään ottelun kolmea tähteä, kun ottelun raati näki Lasse Pirjetän ansainneen tähtöset. Pirjetä teki Jacketsin 1-1-tasoitusmaalin toisen erän puolenvälin jälkeen, josta vain 17 sekunnin kuluttua Grant Marshall vei Columbuksen johtoon vain nähdäkseen Alex Tanguayn tasoittavan ottelun kolmannessa erässä.

Suomalaisista Pirjetä kuittasi jääaikaa 13 minuuttia ja laukoi neljään otteeseen. Avsin kolmoskentän sentteri Riku Hahl pelasi 12 minuuttia.

Blake johdatti Islandersin voittoon

Tällä kaudella huimaan vireeseen äitynyt Islandersin vauhtilaituri Jason Blake maalasi kahdesti, kun Islanders kepitti Pittsburgh Penguinsin kotonaan 5-2. Blakea säesti sujuvasti Chris Osgoodin hoidellessa vammojaan nuori Rick DiPietro, joka varsinkin toisessa erässä joutui melkoiseen painostukseen, mutta piti joukkueen johtoasemassa.

Sen sijaan hieman heikompi ilta oli ilman Mario Lemieux'ta pelanneen Pensin tsekkikaksikolla Milan Kraft & Martin Straka. Molemmat sankarit saivat +- sarakkeeseensa orastavan -3 merkinnän, josta koutsi Rick Kehoen luulisi hieman innostuvan.

Blues nousi tasoihin ja ohi

Washington Capitals aloitti ottelun varsin mallikkaati menemällä 3-1-johtoon, mutta sitten St.Louis sai juonesta kiinni ja se oli menoa Capsille. Toisen erän loppuminuuteilla Blues sai ketsuppipullonsa avattua oikein urakalla ja jälki oli sen mukaista. Joukkue teki kolmeen minuuttiin kolme maalia, josta Capitals ei enää toipunut vaan vierasjoukkue kuittasi 5-3-voiton Keith Tkachukin iskettyä kiekko vielä tyhjiin viimeisellä minuutilla.

Tkachuk teki ottelussa kaksi maalia ja syötön Scott Mellanbyn säestäessä maalilla ja syötöllä. Mellanbyn syöttö oli hänen uransa 400. Washingtonin tehokkain pelaaja oli Robert Lang kahdella syötöllä. Michael Nylanderille ottelu oli NHL-uran 600. ja Mike Grierielle 500. Josh Green teki ensimmäisen maalinsa Caps-paidassa. Myös veteraanipakki Al MacInnis jatkoi pistetehtailuaan ja hän tehoili voittomaalin sekä kahden syöttöpinnan verran.

Brodeur voitti vahtien taiston

Devilsin luottokassari Martin Brodeur torjui jälleen kerran pisteet joukkueelleen todellisessa maalivahtien taistossa. Pitkään näytti siltä, että Detroitin kakkosveskari Manny Legace olisi saamassa yliotteen, mutta lopulta Scott Niedermayerin ylivoimamaali kolmannessa erässä laittoi stopin tälle ja nosti Brodeurin jalustalle. Niedermayerin osuma oli illan ainoa ja pisteet päätyivät Devilsille 1-0.

Brodeur ei joutunut torjumaan kuin 16 kertaa, mutta silti Wingsillä paikkoja riitti ja Brodeurille tuli torjuntalukemia rankempi iltapuhtee. Molemmilla vahdeilla tosin olivat myös tolpat apunaan, kun maaliraudat tuntuivat kolisevan tasaisin väliajoin.

Heatley nöyryytti Rangersia toistamiseen

Atlanta Thrashersin nuori lupaus Dany Heatley kukisti jälleen Rangersin - toista kertaa kolmen päivän sisään. Toissapäivänä Madison Square Gardenissa Heatley teki hat-trickin, mutta nyt tyytyi kahteen osumaan. Eipä tällä kertaa enempää tarvittukaan, sillä Rangersista ei ollut edes antamaan kunnon vastusta Atlantan harjoitushallissa pelatussa ottelussa.

5-2 päättyneessä ottelussa Atlanta meni jo 5-0-johtoon, mutta kolmannen erän puolessavälissä Eric Lindros rikkoi Pasi Nurmisen nollan. Nurminen pelasi maagisen ottelun ja kerta toisensa pysäytti Rangersin hyökkäyksen, jonka kärkenä varsin usein hääri nollan murtanut Lindros. Nurminen palkittiin ottelussa yhdellä tähdellä.

Abid vauhdissa Flamesia vastaan

Phoenixin tulokashyökkääjä Ramzi Abid iski kaksi osumaa Calgaryn verkkoon kun Kojootit poimivat niukan 4-3-voiton. Isäntien toinen tehomies oli 1+2-tehot kerännyt Mike Johnson.

Coyotes oli ottelussa tappiolla kahden erän jälkeen, mutta Johnson tasoitti kolmannen alussa numeroiksi 3-3. Abid iski joukkueensa voitto-osuman vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista.

Phoenixin kolmosmaalivahtina kauden aloittanut Zac Bierk torjui voittopelissä 27 laukausta. Bierk on päästänyt kauden yhdeksässä pelaamassaan ottelussa verkkoon vain kymmenen maalia.

Ossi Väänänen pelasi lähes 21 minuuttia ja syötti Phoenixin ensimmäisen maalin. Teppo Numminen pelasi neljä minuuttia pitempään tehopisteittä. Kumpikin jäi ottelussa plussan puolelle kahden osuman verran. Toni Lydman saalisti 15 minuutin aikana Calgaryn paidassa yhden syöttöpisteen.

Vancouverissa tasapeli

Minnesota Wild ja paikallinen Canucks ottelivat 2-2-tasapelin Vancouverissa. Isäntien tähti oli puolustaja Brent Sopel, joka syötti joukkueen ensimmäisen maalin ja teki 2-0-johto-osuman. Myös Markus Näslund merkkautti tehot 1+1.

Wild tuli kuitenkin takaa ja kuittasi pisteen kolmannen erän puolivälissä syntyneen tasoituksen turvin. Syöttöpisteen tasoitusmaaliin merkkautti kaikki Wildin historian NHL-ottelut pelannut Antti Laaksonen. Sergei Zholtok keräsi Wildin paidassa tehot 1+1.

Minnesotan hyökkääjä Jeremy Stevenson jätti ottelun kesken jäätyään ensimmäisessä erässä Marek Malikin taklauksen alle.