Kivenmäki sai paikan Ässistä

LIIGA / Uutinen
Porin Ässissä try-outilla muutaman viikon ajan ollut Marko Kivenmäki pelaa ensi kaudella patapaidassa. 28-vuotias hyökkääjä ja Ässät ovat solmineet ensi kauden kattavan sopimuksen.

Kivenmäki on aiemmin pelannut SM-liigaa Ässien ja Rauman Lukon riveissä. Liigavuosiensa parhaat tehot Kivenmäki iski heti tulokaskaudellaan, jolloin 51 ottelussa syntyi 9+16=25 pistettä.

Viime kaudella Kivenmäki kävi Porissa neljän ottelun try-outilla, kun Ässät kärsi pahasta loukkaantumissumasta. Sen lisäksi Porissa asuva kiekkoilija vieraili viime talven aikana Norjan ja Iso-Britannian kaukaloissa.

- "Maven" kanssa soviittin jo viime talvena, että jos mies esiintyy sen kahden viikon try-outin aikana edukseen, niin olen kiinnostunut miehen palveluksista tällä kaudella. Nytkin Mave osoitti koko toiminnallaan, että ansaitsee pelipaikan joukkueesta. Me saamme vahvistusta juuri niille osa-alueille, joilla meillä olikin puutteita, Ässä-valmentaja Mika Toivola kiitteli.

- Mies oli aktiivinen, sai näyttöpaikan ja käytti sen edukseen. Tämän palon haluankin nähdä - pelaajalla on oltava hirveä halu tulla Ässiin ja näyttää osaamisensa, toimitusjohtaja Juhani Tamminen puolestaan julisti.

- Yksi tehtävistäni toimitusjohtajana oli löytää joukkueeseen 15 maalin hyökkääjä. Haaveeni on, että Mave iskee ensi kaudella ne häkit, Tamminen jatkoi.

"Kuin eri koppiin menisi"

Kivenmäki itse kehui erityisesti Ässien joukkuehenkeä. Porilaisjoukkue on leireillyt alkuviikon Luvialla, missä pelaajat pääsivät pelkän harjoittelemisen lisäksi viettämään vapaa-aikaa yhdessä.

- Joukkuehenki on täysin erilainen kuin viime kerralla. Se on kuin menisi eri pukukoppiin, Kivenmäki vertaili muutaman vuoden takaisia kokemuksiaan nykytilanteeseen.

- Olen erittäin tyytyväinen saadessani tällaisen mahdollisuuden. Norjassa ollessani mietin aina aamuisin, että jos vielä joskus liigassa pääseen pelaamaan, niin helpolla en pois lähde.

Davos torstaina Poriin

Ässien harjoitusottelut jatkuvat torstaina, kun sveitsiläinen Davos aloittaa Suomen-kiertueensa Porista. Joukkue saapuu Suomeen vasta torstaina, minkä takia ottelu Isomäen jäällä alkaa kello 19.

- Nyt kun nippu alkaa olla kasassa, päästään entistä paremmin keskittymään pelillisiin asioihin. Huomisessa pelissä esimerkiksi ruvetaan jo vähän kokeilemaan ylivoimakentällisiä, vaikka ylivoimalla pelaamista ei vielä ole harjoiteltu. Ketjuja johtavat Kivenmäki ja Fandul, Mika Toivola valotti.

Ässien riveistä ovat sivussa loukkaantuneet Tuomo Harjula ja Teemu Virkkunen sekä 18-vuotiaiden maajoukkueen matkassa oleva Jesse Joensuu. Ässien nuori maalivahti Matti Järvinen saattaa pelata torstaina ensimmäisen kotiottelunsa edustusjoukkueen maalilla.

- Sellainen kutina tässä on, että josko Järvinen pelaisi huomenna. Varmaksi en sitä kuitenkaan sano, Toivola jutteli keskiviikkona.

Kivenmäen tavoin try-outilla joukkueessa olleen Juha-Pekka Ketolan tilanteeseen Ässät lupaa palata ensi viikon maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle