Kivenmäki pysyy Ässissä seuraavatkin vuodet

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät etenee tulevaisuutensa rakentamisessa avainmiesten jatkosopimusten voimin. Jo aiemmin julkaistun päävalmentaja Mika Toivolan jatkopestin lisäksi seura on kiinnittänyt hyökkääjä Marko Kivenmäen riveihinsä seuraavaksi kahdeksi kaudeksi.

Kaikkiaan jo kuudetta vuotta patapaidoissa pelaava Marko Kivenmäki, 29, on saanut edellisinä syksyinä odottaa työpaikan varmistumista aina kauden kynnykselle saakka. Menossa oleva toinen peräkkäinen tehokausi sai kuitenkin ässäjohdon vakuuttumaan siinä määrin, että miehen jatko patapaidassa haluttiin varmistaa tällä kertaa hyvissä ajoin. Nyt syntynyt kahden vuoden sopimus on Kivenmäen uran ensimmäinen yhtä kautta pidempi pesti.

Kesällä 2003 sopimuksen try outin kautta saanut Kivenmäki teki todellisen läpimurtonsa vasta viime kaudella. TPS-kasvatti oli Ässien paras pistemies ennätyssaldollaan 14+28=42. Huippukaudesta huolimatta Kivenmäki oli viime kesänä pitkään vapailla markkinoilla, ja välillä näyttikin jo varmalta, ettei hän jatka ainakaan Porissa. Elokuussa osapuolet kuitenkin löysivät yhteisymmärryksen, joka on ollut tuottoisa ainakin Ässille, sillä Kivenmäki on nilkkavammastaan huolimatta takonut edelleen pisteitä hyvällä tahdilla. 25 ottelussa on syntynyt tehot 9+15=24.

Kivenmäki saapui Ässien riveihin ensimmäisen kerran kesällä 1998. Tuolloin yhteistyötä kesti vajaat kolme kautta, jonka jälkeen mies viettikin todellista kiertolaiselämää, kunnes hän sai monien mutkien kautta uuden mahdollisuuden Ässissä.

Ässät jatkaa tiiviisti neuvotteluja myös muiden runkopelaajiensa kanssa. Kaikkiaan porilaisseuralla on nyt kahdeksan pelaajasopimusta, jotka ulottuvat vähintään kevääseen 2006.

» Lähetä palautetta toimitukselle