Kisapuistoa ei remontoida - uuden monitoimijäähallin valmistumistavoite 2021

LIIGA / Uutinen
Kisapuisto on toiminut vuodesta 1972 lähtien.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, ettei SaiPan nykyisenä kotihallina toimivaa Kisapuistoa enää remontoida. Uuden monitoimijäähallin on tarkoitus valmistua vuonna 2021.

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston maanantainen päätös käynnistää uuden monitoimijäähallin tarveselvityksen ja hankesuunnittelun. Monitoimijäähalliin liittyvistä investoinneista päätetään myöhemmin.

Liiga-joukkue SaiPan kotihallia, Kisapuistoa ei enää remontoida. Vuonna 1972 valmistunut halli remontoitiin ensimmäistä kertaa vuosina 1997-1998. Kisapuistoa laajennettiin vuonna 2004, ja sen yhteydessä hallissa tehtiin peruskorjaustyö.

Viime vuosina Kisapuisto on kohdannut kattorakenteisiin liittyviä ongelmia. Katon rakenteet paljastuivat liian heikoiksi suurelle lumikuormalle, minkä vuoksi lunta on talviaikaan jouduttu poistamaan katolta säännöllisin väliajoin turvarajojen ylittämisriskin minimoimiseksi.

Valtuusto päätyi päätöksessään jäähallityöryhmän laatimaan vaihtoehtoon, jossa Kisapuiston katon kolaamista jatketaan neljä seuraavaa vuotta ja sille tehdään vain viranomaisten vaatimat välttämättömät korjaustoimet.

Työryhmän vaihtoehdossa uuden monitoimijäähallin suunnittelu alkaa vuonna 2018 ja hallin valmistumisajankohdan tavoitteeksi on asetettu 2021.

» Lähetä palautetta toimitukselle