Kirkkonummella pelataan maailman pisin ottelu Syöpäsäätion hyväksi

LIIGA / Uutinen
Jatkoajan toimittaja Jouni Nieminen oli helmikuussa mukana pelaamassa maailman pisimmässä jääkiekko-ottelussa. Albertan hurjien ennätys on sittemmin rikottu Pohjois-Ontariossa noin 102 tunnin pelillä. Nyt Suomessa aiotaan pelata pitkä peli saman asian puolesta.

Suomessa toimiva urheiluagenttitoimisto 3goals promotion aikoo rikkoa nykyisen maailman pisimmän jääkiekko-ottelun ennätyksen elokuun lopulla. Nykyinen ennätys painetussa kirjassa on 62 tuntia. Tämä rikottiin helmikuussa Kanadassa, Albertan maakunnassa. Kyseisessä ottelussa oli mukana ainoana eurooppalaisena pelaajana jatkoaika.com:n ja Sport FM:n NHL-toimittaja Jouni Nieminen. Ottelun pituus ja uusi ennätys oli 80 tuntia ja 35 minuuttia. Sittemmin keväällä Espanolassa, Ontariossa pelattiin jo uusi ennätys 102 tuntia.

Albertassa helmikuussa pelattu peli pelattiin paikallisen syöpäsairaalan pediatrisen tutkimustyön hyväksi. Lahjoitusten valtava määrä ja pelin saama julkisuus Pohjois-Amerikassa yllätti järjestäjät ja pelaajat täysin.

Kerätyillä rahoilla Edmontonissa sijaitseva Cross Cancer Institute-sairaala osti laitteita, joilla syöpään sairastuneita lapsia pystytään auttamaan koko Pohjois-Amerikassa Edmontonista käsin.

Albertassa pelattu ottelu pelattiin ulkojäällä pakkasen pudotessa välillä -24 asteeseen.

Nyt Suomessa tullaan pelaamaan pitkä ottelu saman asian puolesta. Albertassa ottelun järjestänyt ja jo talvelle 2005 uutta ennätysottelua suunnitteleva Dr. Brent Saik oli ilahtunut kuullessaan Suomessa pelattavasta pelistä.

- Kerro heille, että toivotan parasta onnea peliin. Ja pitäkää minut ajan tasalla, sanoi Saik keskiviikkona.

Elokuun 26-29 Kirkkonummen Varuboden Areenalla järjestettävän hyväntekeväisyysottelun tarkoitus on kerätä rahaa Syöpäsäätiölle. Ottelun suojelijoiksi ovat lupautuneet mukaan Jukka ja Saku Koivu. Joukkueissa tulee olemaan monta julkisuuden henkilöä. Pelaajalista tullaan julkaiseman myöhemmin ja siitä pidetään erillinen tiedotustilaisuus. Jo nyt pelaajapaikkoja on varattu yli 30.

Guinnesin ennätysten kirjaan päästäkseen tulee ottelun täyttää kaikki vaaditut kriteerit. Pääasiallisina vaatimuksina on normaalit lajiin sovellettavat säännöt pelaajamäärien, sääntöjen ja välineiden suhteen.

Jatkoaika-sivuston toimitus toivottaa onnea Kirkkonummen pelaajille. Sivuilla helmikuussa julkaistun maailman pisintä peliä koskevan kolumnin suurin toivomus oli juuri se, että Suomessa pelattaisiin peli saman asian puolesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle