Kings kukisti Rangersin, Panthersille kirvelevä tappio

Kings juhli voittoa ja jahtaa pudotuspelipaikkaa
Los Angeles Kings otti tärkeän voiton viime vuoden finalistien kohdatessa New Yorkissa. Florida Panthers puolestaan olisi epätoivoisesti tarvinnut pisteet Tampa Bay Lightningilta, mutta Lightningin nousu kolmannessa erässä jätti Pantterit nuolemaan kynsiään.

Rangers aloitti vahvasti ensimmäisen erän ja siirtyi jo 51 sekunnin pelin jälkeen johtoon. J.T. Miller nousi kulmasta maalin edustalle, mistä kiekko lipui Mats Zuccarellolle, joka laukoi kiekon ohi jälleen erinomaisen ottelun pelanneen Jonathan Quickin.

Rangersin maalilla loukkaantunutta Henrik Lundqvistia viime viikot tuurannut Cam Talbot on käyttänyt tilaisuutensa ja pelannut mainiosti. Yön ottelussa Talbot sai yleisön ensimmäisessä erässä osoittamaan seisaaltaan suosiotaan torjuttuaan maalin eteen vapaaksi unohtuneen Trewor Lewisin maalintekoyrityksen.

Robyn Regehr tasoitti ottelun kuitenkin ensimmäisen erän puolivälissä siniviivalaukauksella, joka muutti suuntaa puolustaja Keith Yandlen jalasta. Toisessa erässä Marian Gaborik rokotti entistä seuraansa, kun Justin Williams katkaisi maalivahti Talbotin purkukiekon, eikä Talbot ehtinyt tilanteeseen enää kunnolla mukaan ja Gaborikilla oli helppo työ viimeistellä.

Gaborikilla oli helppo työ viimeistellä lähes tyhjään maaliin.

Heti toisen erän alussa Kingsin karvaus toimi jälleen. Dwight King katkaisi Dan Boylen syötön ja jatkoi sen aivan maalin eteen Jeff Carterille, joka vei vieraat 3-1 -johtoon. Ottelu oli ensimmäinen viimeiseen 12 otteluun, kun Rangers päästi enemmän kuin kaksi maalia.

Puolustaja Jake Muzzin lisäsi Kingsin johdon jo kolmeen maaliin tarkalla rannelaukauksella ylänurkkaan. Loistavaa tulokaskautta pelaava Rangersin Kevin Hayes iski Rangersille vielä yhden maalin, mutta pisteet lähtivät Los Angelesiin numeroin 4-2.

Kings on nyt tasapisteissä oman divisioonansa viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussa pitävän Calgary Flamesin kanssa, ja kaksi pistettä viimeistä Villi kortti -paikkaa hallussaan pitävästä Winnipeg Jetsistä. Jets on pelannut kuitenkin ottelun Kingsiä enemmän.

Kings jatkaa pudotuspelijahtiaan ja vieraskiertuettaan kohtaamaalla torstaina New York Islandersin.

Panthersin vahva toinen erä ei riittänyt

Kovassa iskussa oleva Tampa Bay Lightning ei antanut Florida Panthersin yllättää itseään kotikaukalossaan. Lightning meni ensimmäisen erän alkupuolella Panthers-puolustuksen virheiden avulla 2-0 johtoon. Maalintekijöinä Brender Morrow ja Tyler Johnson.

Panthersin ykkösketju loi Aleksander Barkovin johdolla hyviä tilanteita, mutta Andrei Vasilevskiy torjui Jonathan Huberdeaun, Jaromir Jagrin ja Barkovin hyvät maalintekopaikat.

Toisessa erässä Jussi Jokinen aloitti vierasjoukkueen maalinteon ajassa 6.16 laukomalla oikealta p-pisteelta kiekon ranteella ohi Vasilevskiyn. Huimassa vireessä oleva Brandon Pirri tasoitti pelin vain 18 sekuntia myöhemmin. Pirri pelasi ennen tähdistöottelua 13 ottelua ilman tehopisteitä, mutta ottelun jälkeen tehoja on syntynyt 22 ottelussa 15+1.

Panthers iski ottelun kaikki kolme maaliaan alle kahdessa minuutissa, sillä Huberdeau vei Panthersin 3-2 -johtoon ajassa 8.14. Syötön osumaan merkkauttivat Jagr ja Barkov.

Nikita Kucherov ujutti kiekon vanhanaikaisella maaliin.

Nikita Kucherov tasoitti ottelun heti kolmannen erän alussa vanhanaikaisella. Maalin hyväksymistä pohdittiin tuomarien kesken tovi, sillä kiekko näytti käyneen päätyverkossa edeltävässä tilanteessa.

Florida painosti kolmannessa erässä epätoivoisesti, mutta lopulta veteraani Ryan Callahan iski voittomaalin ajassa 17.32. Puolustaja Erik Gudbranson ennakoi Callahanin kiertävän maalin ja entinen Rangers-kapteeni pääsi nousemaan etukulmalta vapaasti maalille.

Panthers-vahti Luongo suomi maalista itseään nhl.comin haastattelussa:"He (Lightning) ovat vahvoja maalin edessä. Minun pitäisi olla parempi ja torjua laukaukset silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Tätä on vaikea sulattaa."

Vancouverissa kotijoukkue Canucks vahvisti asemiaan pudotuspelitaistelussa kukistamalla Winnipeg Jetsin maalein 5-2. Jetsille tappio oli karvas, sillä se on pelannut nyt ottelun enemmän kuin kaksi pistettä perässä tuleva Los Angeles Kings.

NY ISLANDERS - MINNESOTA 1-2 rl.

NY RANGERS - LOS ANGELES 2-4

PITTSBURGH - ST.LOUIS 2-3 ja.

COLUMBUS - ANAHEIM 5-3

DETROIT - ARIZONA 4-5 ja.

TAMPA BAY - FLORIDA 4-3

NASHVILLE - MONTREAL 3-2 ja.

VANCOUVER - WINNIPEG 5-2