Kiiskinen ja Tuomanen vahvistamaan Mestis-mestareita

MESTIS / Uutinen
Kaksinkertainen Mestiksen voittajajoukkue Mikkelin Jukurit julkisti perjantaina kaksi uutta pelaajasopimusta. Viimeksi FPS:ssa pelannut hyökkääjä Ville Kiiskinen ja HPK:n puolustaja Teppo Tuomanen kiekkoilevat ensi talven Etelä-Savossa.

25-vuotias Ville Kiiskinen on pelannut maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jo 1990-luvun puolivälistä asti. Hän on ehtinyt edustaa Pelicansia, KooKoota ja FPS:aa. Liigavauhtia hän on kokeillut kahdeksan pelin ajan kasvattajaseurassaan SaiPassa kaudella 2000-01.

Päättynyt kausi 2001-02 oli Kiiskisen uran paras. Hän teki FPS:n vihreäpaidassa oman piste-ennätyksensä 20+21=41 ja oli joukkueen aatelia myös tehopörssilukemalla mitattuna. 195-senttisen hyökkääjäkolossin odotettiin siirtyvän liigaan, mutta tämän askeleen ottaminen lykkääntyi nyt ainakin vuodella.

Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kertoo Länsi-Savo -lehdessä aikovansa siirtää tavallisesti keskushyökkääjänä pelaavan Kiiskisen laiturin tehtäviin. Jukureissa on vapaita laitahyökkääjien paikkoja avoinna enemmän kuin senttereiden.

Liigakokemuksessa mitattuna vielä kovempi vahvistus Jukureille on HPK:ssa tähänastisen uransa pelannut puolustaja Teppo Tuomanen. Hänellä on tilillään 23 liigapeliä kahdelta tuoreimmalta kaudelta, joissa hän tosin pääsi pelaamaan ainoastaan marginaalisesti.

21-vuotias Tuomanen on pelannut viime kaudet pääasiassa HPK:n A-junioreissa, joissa jälki oli etenkin päättyneellä kaudella hyvää. 43 ottelussa syntyi 12+17=29 tehopistettä ja tehopörssilukema +14.

» Lähetä palautetta toimitukselle