Kiertävä C

NHL / Uutinen
Minnesota Wildin GM Doug Risebrough ja valmentaja Jacques Lemaire jakavat NHL:n tuoreimmassa joukkueessa vastuuta varsin poikkeuksellisella tavalla. Joka kuukausi joukkueessa on uusi kapteeni.

Idean takana on ajatus että jokainen pelaaja saisi tuntea itsensä tärkeäksi joukkueessa ja kapteenin titteli on kaikkien tavoiteltavissa omalla esimerkillä. Systeemi on erittäin toimiva sillä jokainen kapteeni on tähän asti ollut kunniasta enemmän kuin mielissään. Tämä näkyy koko
joukkueessa myös jäällä. Jokainen pelaaja ottaa vastuuta
esimerkillisesti.

Tähän asti vain kaksi pelaajaa ovat olleet mukana kapteenistossa alusta asti, Coloradossa varakapteenina Cupin voittanut ja Carolinasta napattu pakkikolossi Curtis "Oukiedou" Leschyshyn sekä St.Louisista laajennuksessa tullut laituri Scott Pellerin. Oukidou on joka kuukausi kantanut paidassaan A:ta, Pellerin piti A:n sijasta C:tä koko marraskuun.

Seuran ensimmäinen kapteeni oli Sean O´Donnell, marraskuussa Pellerin, joulukuussa Wes Walz ja tammikuussa kunnian sai Brad Bombardir. Helmikuun alussa joukkueeseen valitaan uusi kapteeni, mielenkiinnolla odotamme josko mm. jäähyntappajana ja maalintekijänä kunnostautunut Antti Laaksonen saisi paidan etumukseen A:n tai C:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle