Kiekko-Vantaalle neljä jatkajaa - "Kaikilla hyvä suunta eteenpäin"

MESTIS / Uutinen
Nurmikanta jatkaa lohipaitojen takalinjoilla.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa jatkoi puolustajista Nico Nurmikannan ja Arttu Savalojan sopimuksia. Hyökkääjistä joukkueessa jatkavat Teemut Väisänen ja Mielonen.

Kiekko-Vantaan puolustuksessa jatkavat Nico Nurmikanta ja Arttu Savaloja. 21-vuotias Nurmikanta tehtaili päättyneellä kaudella 44 ottelussa tehot 4+13 ja kuului vantaalaisten runkopelaajiin. Pieneen rooliin jäänyt Savaloja pelasi pääasiassa vantaalaisryhmän A-nuorissa, mutta esiintyi myös seitsemässä Mestis-ottelussa ilman tehopisteitä.

− Nurmikanta on kiekollisesti puolustajien kärkitasoa Mestiksessä. Sillä osa-alueella hän on hyvin lähellä liigaportteja. Kehitettävää rittää vielä puolustuspelaamisessa ja siihen pitää saada kovuutta sekä ilkeyttä, arvioi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

− Savaloja jäi viime kaudella pieneen rooliin Mestiksessä, mutta sai arvokasta peliaikaa A-nuorissa. Hän oli kuitenkin koko kauden meidän mukana ja harjoitteli hyvin. Artulla on kaikki mahdollisuudet napata vakiopaikka kokoonpanosta syksyllä.

Vantaalaisryhmän hyökkäyksessä jatkavat joukkueen omat kasvatit Teemu Väisänen ja Teemu Mielonen. Päättyneellä kaudella 21-vuotias Mielonen iski 38 ottelussa tehot 5+6 ja 22-vuotias Väisänen 20 ottelussa pisteet 1+4. Pudotuspeleissä Mielonen iski kuudessa ottelussa kolme tehopistettä ja Väisänen pelasi kiikaritehoin.

− Mielosen alkukausi oli vaikea ja osittain varmasti myös siksi, että harjoittelu koveni. Hän on tehnyt uhrauksia ja paljon töitä. Loppukaudesta ne alkoivat näkymään ja luistin alkoi liikkumaan ihan eri tavalla. Pudotuspeleissä "Mile" oli iso ja tärkeä palanen joukkueessa, Mälkiä totesi.

− Väisänen pelasi melko tasaisen kauden, hän on luotettava pelaaja ja tekee fiksuja ratkaisuja kentällä. Pelityyliltään "Väiski" on arvokas pelaaja, koska hän pystyy pelaamaan niin ykkösketjussa kuin nelosketjussakin. Seuraava askel hänellä on saada röyhkeyttä ja tehoja hyökkäyspäähän, sillä kykyjä tuloksen tekoon on olemassa. Harjoituksissa hienoja maaleja ja komeita suorituksia ollaan nähty, mutta nyt ne pitää vain saada siirrettyä myös peleihin.

Mälkiä oli tyytyväinen syntyneisiin jatkoihin ja näki kaikkien olevan eteenpäin meneviä pelaajia.

− Hieno homma, että saimme nämä lahjakkaat pelaajat kiinnitettyä. Kaikilla neljällä pelaajalla on hyvä suunta uralla eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle