Kiekko-Vantaa julkaisi kerralla yhdeksän nimeä

MESTIS / Uutinen
Uusia tulijoita Vantaalle ovat puolustaja Ville Vuorisaari ja hyökkääjä Henri Manninen. Lisäksi seitsemän viime kauden pelaajaa jatkaa.

Kuluneella kaudella Mestiksessä yhdeksänneksi sijoittunut Kiekko-Vantaa aloitti tulevan kauden pelaajasopimusten julkaisun viimeisten joukossa, mutta sopimuslistaan ilmestyi kerralla lähes kaksi kentällistä miehiä.

Uusista tulokkaista Ville Vuorisaari, 25, on kiekollinen puolustaja, joka on pelannut Mestistä aiemmin Salamoissa, Jukureissa ja viimeksi KooKoossa. Viime kaudella Kouvolassa mies taiteili 38 ottelussa tehot 4+13.

Lahtelaiskasvatti Henri Manninen, 23, siirtyi Pelicansin junioreista Heinolaan Kiekkoon, jota edusti kaksi viime kautta. Työteliäs laitahyökkääjä raapi 42 ottelussa kasaan tehopisteet 8+11.

Viime kauden ryhmästä Vantaalla jatkavat maalivahti Matti Kaltiainen sekä hyökkääjät Jussi Haapasaari, Toni Jeskanen, Matias Keränen, Panu Pättiniemi, Roope Talaja ja Aki Ronkainen. Jeskasen, Talajan ja Ronkaisen sopimukset ovat kaksivuotisia, muiden yhden kauden mittaisia.

– Olemme edenneet suunnitelmien mukaan. Halusimme hoitaa ensin jatkosopimuksia ja keskittyä sen jälkeen uusiin vahvistuksiin. Toki muutama jatkoneuvottelukin on vielä auki, ja ne pyritään saamaan kuntoon lähiaikoina, sanoo toiminnanjohtaja Sami Simola.

– Olemme myös viritelleet yhteistyötä liigaseurojen suuntaan, ja se on todella hyvällä mallilla.

Try-out-sopimuksella Kiekko-Vantaan mukana ovat Jesse Juntheikki (KJT-A), Mikko Palotie (GrIFK), Atte Erkamo (Jokerit-A), Jarmo Mikonsaari (HIFK-A), Matias Perkkiö (Pelicans-A), Juha Salonranta (Norja), Jouni Aaltonen (Kiekko-Vantaa-A), Pietari Oksa (Kiekko-Vantaa-A), Mika Koponen (HIFK-A), Matias Nousiainen (HIFK-A), Jukka-Pekka Suomalainen (TuusKi), Antti Puikkonen (KJT-A) ja Joakim Wessman (SaiPa-A).

– Harjoittelu on lähtenyt hyvin käyntiin. Joukkueen kasaamisessa olemme laittaneet painoarvoa erityisesti urheilullisuudelle ja todelliselle halulle pelata jääkiekkoa. Seuraavina kriteereinä tulevat taistelijaluonne ja joukkuepelaaminen, päävalmentaja Harri Ahola linjaa.

Kiekko-Vantaa kertoi myös vahvistaneensa valmennusporrasta. Päävalmentajana ja kakkosvalmentajana jatkavien Aholan ja Kimmo Kiurun lisäksi valmennusryhmään liittyy Pekka Lehtovaara, joka toimi viime kaudella seuran A-nuorten apuvalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle