KeuPan hyökkäys vahvistuu tutulla täsmäaseella - entisen leijonaluotsin poika liittyy valmennusryhmään

MESTIS / Uutinen
Salonen tehoili viime kaudella Peliitoissa.
Mestis-mestari KeuPa vahvistaa hyökkäyskalustoaan tutulla nimellä, kun Samuel Salonen palaa joukkueeseen. Puolustukseensa keuruulaisjoukkue kiinnitti Sakari Turtiaisen sekä jatkosopimuksen tehneen Mikko Lahtisen. Valmennusryhmään uutena nimenä liittyi KHL:stäkin viime vuosina kokemusta kerännyt Tomas Westerlund.

Samuel Salonen kiekkoili viime kauden Peliitoissa ja sai vyölleen myös kaksi Liiga-ottelua Pelicansin paidassa. Mestiksessä 24-vuotias laitahyökkääjä tehtaili 35 ottelussa 16 maalia ja antoi 21 maalisyöttöä. Mestis-karsinnoissa Salonen viimeisteli neljässä ottelussa 10 tehopistettä.

− Salonen on keuruulaisille tuttu hyökkäyspään täsmäase ja syöttökone, jolta odotetaan paljon. Kaverilla on tähtäimessä liiga, joten yritetään me buustata kaverin uraa omalta osaltamme, kommentoi KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen.

Puolustukseen uutena kasvona liittyy Kiekko-Vantaassa päättyneen kauden pelannut Sakari Turtiainen. 23-vuotias puolustaja iski vantaalaisryhmässä runkoasarjassa 46 ottelussa tehot 6+15 ja pelasi kolme pudotuspeliottelua ilman tehoja. Hänellä on Mestis-kokemusta myös Hokista, jonka valmennusryhmässä samaan aikaan työskenteli nykyinen KeuPa-luotsi Härkönen.

− Hyvä tyyppi, jonka kaikkea potentiaalia ei olla läheskään nähty. Pyritään auttamaan kaveria täällä uudelle tasolle, Härkönen totesi.

Kaksi edelliskautta KeuPan takalinjoilla luutinut Mikko Lahtinen teki jatkosopimuksen keuruulaisjoukkueen kanssa. Päättyneellä kaudella hän keräsi 45 ottelussa tehot 1+5. Pudotuspeleissä pistetili karttui 15 ottelussa neljällä tehopisteellä.

− Mikko lähtee jo kolmanteen kauteensa KeuPassa, mutta on mennyt täällä isoin harppauksin eteenpäin ja uskomme, että kehitys jatkuu edelleen. Mikko on todellinen äijä, niin jäällä kuin kopissakin. Tärkeä osa joukkueetta, jonka voi laittaa koska tahansa jäälle, Härkönen kertoi.

Härkönen sai valmennusryhmäänsä uuden apurin Tomas Westerlundista. 26-vuotias Westerlund toimi päättyneellä kaudella KHL-joukkue Salavat Julaev Ufan videovalmentajana. Hän on toiminut samassa tehtävässä myös Jokereiden KHL-joukkueessa ja apuvalmentajana helsinkiläisjoukkueen A-nuorissa. Tulevan KeuPa-valmentajan isä on entinen Suomen maajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund.

− Oma valmennusura on lähtenyt liikkeelle vähän poikkeuksellisesti sieltä terävämmästä päästä, mutta se onkin antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia monilta huippuvalmentajilta ja -pelaajilta, Westerlund kuvaili.

− Uskon voivani tuoda uusia juttuja ja ideoita pelaamiseen ja harjoitteluun saamieni oppien kautta. Koen, että minun paikkani on enemmän siellä penkin kuin videoiden takana, siksi odotan innolla pääsyä Keuruulle. Pienessä organisaatiossa vastuuta on taatusti luvassa. Niko Härkönen on vanha tuttuni, joten yhteistyökin varmasti sujuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle