TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Keskushyökkääjä Sami Salonen KalPaan

MESTIS / Uutinen
25-vuotias Sami Salonen on KalPan uusin vahvistus. Salosen on tänä aamuna määrä allekirjoittaa koko kauden kattava sopimus kuopiolaisseuran kanssa. Sopimuksessa on tosin ehto jonka mukaan Salonen voi purkaa kontrahdin, mikäli hän löytää työpaikan SM-liigasta tai ulkomailta. Viime kaudella Ruotsin toiseksi ylimmällä sarjatasolla tehokkaasti kiekkoillut kiekollinen sentteri vakuutti kuopiolaisyleisön ja seurajohdon KalPan viimeisessä harjoitusottelussa Jokipoikia vastaan. Salosen sopimuksen jälkeen KalPan joukkue on valmis. Uusia vahvistuksia oman organisaation ulkopuolelta ei enää ole luvassa.

Yhteensä 155 SM-liigaottelua TPS:n, Tapparan ja Ässien riveissä pelannut Salonen laajentaa mukavasti KalPan kovia kokenutta keskushyökkääjäkaartia. KalPan senttereistä Vesa Reinikainen, Kouvolassa kyynärpäänsä loukannut Tuomo Litmanen ja niin ikään Kouvolassa loukkaantunut Mikko Moilanen jättävät illan pelin väliin.

Vastuuvalmentaja Mika Pieniniemen mukaan Salonen on kokenut pelaaja, vaikka ikää ei ole vielä paljon. -Hän tuo lisää mahdollisuuksia kiekolliseen pelaamiseen ja on varmasti merkittävässä roolissa ylivoimapelissä, Pieniniemi jatkaa. Illan kotiottelussa Salonen korvaa todennäköisesti Tuomo Litmasen kakkosketjun sentterinä. Salosen laidoilla pelaa kaksi muuta SM-liigakokemusta omaavaa hyökkääjää, Sami Simonen ja Jani Väänänen.

Muista KalPan hyökkääjistä kovaotteinen laituri Mikko Ruhtinas potee edelleen polvivammaansa. Polvivamma pitää myös puolustaja Juha Alastalon poissa tositoimista 3-4 viikon ajan. Sen sijaan kaksi edellistä ottelua nivusvamman takia huilannut Antti Hintikka saatetaan nähdä jäällä illan ottelussa. Mikko Moilasen korvaajaksi illan otteluun tulee A-nuorista Samuli Määttä.

Lähteet: Savon Sanomat, www.niiralanmonttu.com

» Lähetä palautetta toimitukselle