Kerhon tulevan kauden joukkueessa kokoa ja paluumuuttajia

LIIGA / Uutinen
Mikko Lehtonen ja Robert Leino edustavat tulevalla kaudella HPK:ta.
Kuva © Lauri Meriläinen

HPK hankki ensi kauden joukkueeseensa kaksi paluumuuttajaa. Viime kaudella Frölundassa lainasopimuksella yhdeksän ottelua pelannut hyökkääjä Kristian Vesalainen on tehnyt yksivuotisen sopimuksen.

Toinen paluumuuttaja on edelliset kolme kautta HIFK:ssa pelannut Robert Leino. 24-vuotias hyökkääjä on HPK:n kasvatti ja pelasi juniorivuosinaan Antti Pennasen alaisuudessa. 

Paluumuuttajakaksikon lisäksi HPK-hyökkäykseen uutta verta tuovat Kärpissä viime kaudella pelannut Mikko Lehtonen, ruotsalainen Victor Backman, jonka siirrosta Jatkoaika kertoi jo aiemmin sekä nuori tanskalainen Nikolaj Krag Christensen.

Vesalaisen tavoin Lehtosen ja Backmanin sopimukset ovat yksivuotisia. Leinon ja Kragin sopimukset sen sijaan ovat kaksivuotisia.

Kokoa ja paluumuuttajia myös takalinjoille

Viime kaudella JYPissä pronssia voittanut Niklas Friman ja juniorisarja OHL:stä saapuva Markus Niemeläinen ovat puolustuksen osalta paluumuuttajia. Friman pelasi viime syksynä kaksi ottelua HPK:ssa, Niemeläinen sen sijaan on pelannut seuran juniorijoukkueissa. Kummankin sopimukset ovat kaksivuotisia.

Takalinjoilla uusia kasvoja ovat kaksimetrinen puolustaja Miro Karjalainen sekä 18-vuotias Roope Laavainen, joka pelasi viime kaudella Jokereiden A-nuorissa. 

Karjalainen  pelasi viime kaudella neljä liigaottelua HIFK:ssa ennen kuin siirtyi lokakuussa Pohjois-Amerikkaan. Dallas Starsin viidennen kierroksen varaus kesältä 2014 pelasi ECHL:ssä Idaho Steelheadsin riveissä 24 ottelua tehopistein 1+2.

Sama maalivahtikolmikko myös tulevalla kaudella

HPK on solminut myös kolme jatkosopimusta. Maalivahti Antti Karjalaisen sopimus on peräti kolmevuotinen. 

Lisäksi HPK kiinnitti viime kauden pelaajistaan Miro Ruokosen ja slovakialaisen Filip Krivosikin. Ruokosen sopimus on kaksivuotinen ja Krivosikin sopimus on malliltaan 1+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle