Kemppainen Kärppiin kolmivuotisella sopimuksella

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät vahvisti maanantaina Joonas Kemppaisen siirtymisen joukkueeseen. Toinen uusi vahvistus seurassa on nuori tshekkihyökkääjä Michal Milotinský. Samalla seura tiedotti solmineensa paperit hyökkääjä Mikko Alikosken ja maalivahti Tomi Karhusen kanssa. Kärppien valmennus vahvistuu puolestaan Toni Sihvosella.

Joonas Kemppaisen siirtymisestä tervakaupunkiin liikkui paljon huhuja pitkin kevättä. Maanantaina huhut saivat sinettinsä, kun Kärpät julkaisi miehen kolmivuotisen sopimuksen.

Kajaanista maailmalle ponnistanut 22-vuotias Kemppainen on kiekkoillut kaksi edellistä kautta HPK:ssa. Tänä talvena mies teki runkosarjan 55 ottelussa pisteet 7+19=26. Kerhon lisäksi hyökkääjällä on SM-liigakokemusta Ässien riveistä.

– Näemme tässä nuoressa hyökkääjässä paljon potentiaalia. Hänen käyränsä on ylöspäin, ja hän on monipuolinen pelaaja sekä hyökkäys- että puolustussuunnassa, tietää Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

– Kun pikkupoikana kävi katsomassa Kärppien pelejä Kajaanista, syttyi unelma, että joskus saisi pelata Kärpissä. Ajatus on vain vahvistunut, kun on pelannut liigaa
muualla. Nyt haave on toteutumassa. Pitkä sopimus kertoo mielestäni siitä, että Kärpätkin oli valmis sitoutumaan. Minä taas yritän tehdä parhaani, että joukkueen
menestystarina jatkuu, hyökkääjä itse miettii.

Tshekkihyökkääjä Michal Milotinský siirtyy Ouluun Kärppien yhteistyöseura KHL Vajgarista. Päättyneellä kaudella hän kiekkoili Tshekin kakkossarjassa. 20-vuotiaan tshekin tuore sopimus on kaksivuotinen.

– Kemppainen on tulevaisuuden pelaaja, jolla on taitoa kansainväliselle tasolle asti. Milotinský taas jätti viime keväänä Kärppien A-juniorien kanssa harjoitellessaan erittäin hyvän kuvan. Hän on suoraviivainen maalintekijätyyppi, jolla on potentiaalia tulla SM-liigapelaajaksi. Hän tulee joukkueeseen kasvamaan ja kehittymään muiden junioriemme kanssa, taustoittaa Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Jatkosopimuksen Kärppien kanssa teki seuran A-nuoret Suomen mestaruuteen torjunut Tomi Karhunen. Kaksivuotisen jatkopaperin allekirjoitti puolestaan pitkään edustusjoukkueen ringissä pyörinyt Mikko Alikoski.

– Alikoski on työmyyrä, joka päättyneenä keväänä toi energiaa joukkueelleen. Odotan ja vaadin, että hän menee pelaajana eteenpäin, Haapakoski kertoo.

Sihvonen valmennustiimiin

Kärppien valmennustiimi vahvistuu Toni Sihvosella. Viime kaudella Vaasan Sportissa kiekkoillut 39-vuotias hyökkääjä on nähty Oulussa ennenkin, kun mies edusti Kärppiä mestaruuteen päättyneellä kaudella 2004–2005. Nyt Sihvonen nähdään uudessa roolissa penkin takana.

– Rooli vaihtuu, mutta samasta asiasta on kysymys kuin pelaajanakin; tavoitteena on saada joukkue ja yksilöt pelaamaan paremmin. Odotan innostuneesti uutta haastavaa ja
mielenkiintoista työtä. Mikä olisikaan hienompaa aloittaa uusi tehtävä jääkiekon parissa kuin tuttu, hyvin hoidettu organisaatio, jossa on erinomainen työnteon kulttuuri, Sihvonen toteaa.

– Rakkaus jääkiekkoon on pysyvää ja halusin jatkaa työtä lajin parissa. Uskon, että Kärpissä pystyn tuomaan omia näkemyksiäni esiin ja saamaan uralle hyvää apua kollegoilta.

Oululaisseuran valmennusryhmään kuuluvat ensi kaudella päävalmentaja Haapakosken ja Sihvosen ohella Petri Karjalainen, maalivahtivalmentaja Ari Hilli sekä Harri Hakkarainen.

– Minulla on vahva tunne, että olemme saaneet oikeanlaisen
miehen mukaan joukkoon. Sihvonen on pelannut voittavissa organisaatioissa, hän on kova-asenteinen kaveri ja tuttu mies meille, Haapakoski miettii.

» Lähetä palautetta toimitukselle