Kauan odotettu sopimus Washingtonissa

NHL / Uutinen
Yllättävän pitkiksi kehkeytyneiden sopimusneuvottelujen jälkeen Washington Capitals ilmoitti tänään solmineensa monivuotisen jatkosopimuksen sentteri Jeff Halpernin kanssa. Samalla ilmoitettiin puolustajalupaus Nolan Yonkmanin tippumisesta kokoonpanosta ja waiver-draftissa suojatut ja suojaamattomat pelurit.

Halpernin uusi sopimus on kaksivuotinen, johon kuuluu myös optio kolmanteen kauteen. Sopimus pitää lupaavan sentterin Washingtonissa siis ainakin kauden 2002-03 loppuun. Washington Post-lehden mukaan Halpern tienaa peruspalkkana kahtena ensimmäisenä vuonna miljoona dollaria ja maalibonuksien kautta summa voi nousta 1.2. miljoonaan per kausi. Optiovuoden arvo on 1.45 miljoonaa dollaria.

Jeff Halpern on noussut kahden NHL-kautensa aikana Capitals-fanien suureksi suosikiksi hienojen esitystensä ja taustansa takia. Halpern on syntynyt Washingtonissa ja hän sai peruskiekko-oppinsa Little Capseissa. Hän on ensimmäinen USA:n pääkaupunkiseudulla kiekko-oppinsa saanut NHL-kiekkoilija.

Halpern on lapsesta lähtien ollut fanaattinen Caps-fani ja valmistuttuaan Princetonin yliopistosta hänellä oli varaamattomana pelaajana mahdollisuus liittyä mihin tahansa haluamaansa seuraan. Loppusuoralla vaihtoehtoina olivat Detroit ja Washington, joista Halpern valitsi nuoruuden idolijoukkueensa.

"Bob" on kahden kauden aikana noussut nelosketjun rookie-sentteristä tärkeäksi osaksi Capitals-joukkuetta. Hän sentteröi yhtä liigan parhaimmista puolustavista ketjuista laidoillaan Ulf Dahlen ja Steve Konowalchuk . Kyseinen ketju on valmentaja Wilsonin luottoketju, joka pelaa aina vastustajan ykkösnyrkkiä vastaan. Halpern saa peliaikaa myös paljon erikoistilanteissa monipuolisten taitojensa ansiosta. Hän on ylivoimalla pelannut sekä viiva- että maskimiehenä.

Halpern teki viime kaudella 80 pelissä 21 maalia ja 21 syöttöä kehittyen selkeästi etenkin kiekollisessa pelissään. Rookie-kaudellaan Halpern takoi 18 maalia ja 29 pistettä. Kahden viime kauden pudotuspelisarjoissa Pittsburghia vastaan Halpern on osoittanut olevansa hyökkääjä, joka viihtyy tiukoissa peleissä ja pystyy tekemään myös pisteitä niissä.

Monelle suomalaiselle Halpern voi olla tuttu USA:n maajoukkueesta, johon hän on kuulunut kaksissa viimeisissä MM-kisoissa. Halpern on ehdolla myös USA:n Salt Lake Cityn olympiajoukkueeseen ketjukaverinsa Steve Konowalchukin kanssa.

Joukkue alkaa muodostua

Capitals karsi maanantaina kokoonpanoaan. Farmijoukkue Portland Piratesin harjoitusleirille lähtivät hyökkääjät Chris ja Peter Ferraro, Matt Pettinger, Mike Farrell, puolustajat Jakub Cutta ja Dean Melanson sekä maalivahti Sebastien Charpentier.

Halpern-sopimuksen yhteydessä ilmoitettiin myös puolustajalupaus Nolan Yonkmanin tippumisesta kokoonpanosta. Yonkman lähetettiin farmijoukkue Portland Piratesiin.

Halpernin sopimus tietää rookie-sentteri Brian Sutherbylle luultavaa pelipaikan menetystä. Sutherby on pelannut harjoitusleirillä hyvin Halpernin paikalla Konowalchukin ja Dahlenin välissä ja mikäli sopimusta ei olisi tullut, olisi Sutherby todennäköisesti aloittanut kautensa "ylhäällä". Nyt paikan saaminen kokoonpanosta näyttää epätodennäköisemmältä.

Kokoonpanossa ovat vielä mukana seuraavat 28 pelaajaa:

Maalivahdit:

Olie Kolzig

Craig Billington

Corey Hirsch

Puolustajat:

Sylvain Cote

Sergei Gonchar

Calle Johansson

Ken Klee

Franticek Kucera

Joe Reekie

Brendan Witt

Rob Zettler

Hyökkääjät:

Peter Bondra

Rene Corbet (kutsuttu leirille, ei sopimusta)

Ulf Dahlen

Jeff Halpern

Jaromir Jagr

Dimitri Kristich

Steve Konowalchuk

Trevor Linden

Glen Metropolit

Andrei Nikolishin

Adam Oates

Stephen Peat (rookie)

Joe Sacco

Chris Simon

Brian Sutherby (rookie)

Trent Whitfield

Dainius Zubrus

Waiver-draftissa suojatut ja vapaat Caps-pelurit

Capitals ilmoitti waiver-draftissa suojaamansa ja valittavaksi jätetyt pelaajat puolen yön maissa ke-to -yönä. Listan ainoat yllättävät nimet olivat suojattu kiertolaispakki Rob Zettler ja suojaamatta jäänyt viime kauden nelossentteri Trent Whitfield. Zettlerin suojaaminen vihjannee siihen, että viime kauden lopulla vallatulle peliajalle on tulossa jatkoa Capitalseista kauden alussakin.

Suojatut

Adam Oates

Andrei Nikolishin

Brendan Witt

Calle Johansson

Chris Simon

Dainius Zubrus

Jaromir Jagr

Jeff Halpern

Joe Reekie

Joe Sacco

Ken Klee

Peter Bondra

Rob Zettler

Sergei Gonchar

Steve Konowalchuk

Sylvain Cote

Trevor Linden

Ulf Dahlen

Craig Billington

Olaf Kolzig

Vapaat pelaajat

Chris Ferraro

Dean Melanson

Dmitri Khristich

Dmitri Mironov

Frantisek Kucera

Glen Metropolit

Patrick Boileau

Peter Ferraro

Todd Rohloff

Trent Whitfield

Corey Hirsch

Sebastien Charpentier

Stephane Beauregard

Lähde: www.washingtoncaps.com, www.washingtonpost.com

» Lähetä palautetta toimitukselle