Katepillari-Taubertin ja Kärppien tiet eroavat

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärppien ja parhaimmillaan katepillarin lailla puolustuksessa luutivan pakkijärkäleen Kristian Taubertin tiet eroavat. Taubertin uudesta seurasta ei ole tietoa, mutta ottajia luulisi olevan tällä Kärpissä vähälle peliajalle jääneelle puolustajalle. Taubertin peliaika ja vastuu on jäänyt tällä kaudella niin minimaaliseksi, että oli vain ajan kysymys, milloin Taubert jättää Oulun.

Kristian Taubert oli aikanaan valmentajavelho Juhani Tammisen hankinta. Miehet olivat olleet jo aiemmin yhteistyössä TuTossa ja Porin Ässissä, niinpä Tamminen kutsui Taubertin Kärppiin heti ensi töikseen Tammisen itse tultua Kärppien valmentajaksi. Taubertin ensimmäinen kausi Kärpissä meni tunnustellessa, mutta lupauksia antavasti. Hän pelasi divisioonajoukkueessa Harri Ahon parina, ja saalisti 39 ottelussa tehot 4+6=10 (105 min).

Kausi kuitenkin päättyi surullisen kuuluisaan TuTo-katastrofiin, mutta niin Krisse kuin Kärpätkin päättivät kokeilla vielä kerran. Kausi 99-00 oli niin Kärpiltä kuin Taubertilta loistokausi, joka huipentui 11.4.2001 liiganousuun. Tärkeä voittomaali Lahdessa, ja kokonaisuudessaan hyvät tehot Krisseltä kauden aikana: 40 ottelua tehoilla 15+21=36 (120 min). Lupauksia antavia tilastotietoja liigaa ajatellen.

Kärppien kannattajat ihastuivat Taubertin fyysiseen peliin. Taubert tunnettiin kovasta taklauspelistä, ja muutaman kerran vastustajat divisioonassa erehtyivät esittämään Taubertille haasteen, josta Taubert selvisi aina voittajana. Ahon pakkiparina hän pääsi pelaamaan paljon ylivoimaa, ja tulosta tuli. Taubertissa oli potentiaalia, mutta näitä avuja ei kuitenkaan nähty liiga-Kärpissä juuri koskaan, eikä liigassa ole nähty parasta Kristian Taubertia.

Mikä on jatkossa Taubertin ja parin nuoren Kärppäpuolustajan kohtalo?

Mielenkiintoisen oman lisäsävyn tähän siirtouutiseen tuo parin junioripuolustajan kohtalo. 18-vuotiaan puolustajalupauksen Topi Jaakolan pitää antaa lisänäyttöjä Kärppien liigajoukkueessa, jotta pääsy vuoden vaihteen 20-vuotiaiden MM-kisapaikka olisi mahdollinen. Jaakolan tarvitsee antaa vielä lisänäyttöjä; nyt mahdollisuudet niihin paranevat jonkin verran Kristian Taubertin poistuttua Kärppien vahvuudesta.

Kristian Taubertin lähtö avaa mahdollisuuden Kärppien A-juniorijoukkueen kapteenille Mikko Palomäelle. Palomäki tuskin tulee saamaan liigajoukkueessa peliaikaa. Melkein uskaltaisin lyödä vetoa, että Kärpät tulevat hankkimaan, ellei jo ole hankkinut, Taubertin korvaavan kovaotteisen ulkolaispuolustajan. Uutisia tästä kuultanee lähiaikoina?

» Lähetä palautetta toimitukselle