Karjalainen: Suomi-sarjan ottelufarssista valitus - "Tuomari muutti sanomisiaan"

Suomi-sarja / Uutinen
Suomi-sarjan ottelun tuomaritoiminta puhuttaa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Suomi-sarja-joukkueet Kiekkokopla ja PYRY valittavat saamastaan rangaistuksesta.

Helmikuun 7. päivä pelatun Suomi-sarjan tapahtumat saavat jatkoa, kun osalliset seurat valittavat saamastaan tuomiosta. Nokian Pyry Hockey Oy ja Joensuun Jääklubi ry saivat kumpainenkin tuhannen euron sakon. Sekä PYRYlle että Kiekkokoplalle määrättiin myös kolmen sarjapisteen vähennys.

− Olemme päättäneet PYRYn kanssa tehdä yhteisen valituksen, vaikka se maksaa 500 euroa. Pistämme mukaan myös videomateriaalia, latasi Kiekkokoplan manageri Jaakko Lipponen.

Ottelun tuominneen päätuomarin toiminta herätti ihmetystä. Raportin mukaan jäätä huollettiin ja 20 minuutin kunnostuksen jälkeen betoni saatiin piiloon. Erotuomaristo päätti jatkaa ottelua sääntöjen mukaisesti.

− Meillä oli jo osa joukkueesta pukusuojassa riisunut pelivarusteetkin. Päätuomari ilmoitti pelin jatkamisesta, mutta ilmoitti keskeyttävänsä turvallisuussyistä pelin, jos jompikumpi joukkueista ylittää siniviivan. Ottelun jälkeisessä raportissa hän kuitenkin muutti sanomisiaan, hämmästeli Lipponen.

− Onhan tämä taas järkyttävä kädenojennus jääkiekkoliitolta. Suomi-sarja on muutenkin pelien määrältään kohtuuttoman raskas ja monet jokkueet taloudellisesti henkihieverissä.

Lähde: Karjalainen

» Lähetä palautetta toimitukselle