Kari Rauhasesta Titaanien uusi valmentaja

MESTIS / Uutinen
Kari Rauhanen valmentaa Kotkan Titaaneita loppukauden ajan. Tamperelaislähtöinen valmentaja muistetaan viime vuosilta parhaiten Jokipoikien peräsimestä. Samalla Titaanit tiedotti Pasi Eväkosken jatkavan kakkosvalmentajana ja Mika Lievosen maalivahtivalmentajana.

45-vuotias Kari Rauhanen on Kotkan Titaanien uusi päävalmentaja. Viime kaudella Rauhanen valmensi Ruotsissa ykkösdivisioonatasolla, mutta nyt edessä on paluu Mestikseen. Edessä on myös kova haaste, sillä Titaanit on jämähtänyt heikon alkukauden myötä sarjajumboksi.

- En ole tullut tänne etsimään itselleni lisää kavereita vaan tekemään kylmästi tulosta. Vaadin paljon itseltäni sekä pelaajilta. Periksiantamattomuuden ja taisteluhengen kautta lähdetään rakentamaan uutta nousua, totesi Rauhanen.

Tiukkana valmentajana tunnetulle Rauhaselle tilanne ei ole aivan uusi. Hän otti valmennusvastuun Jokipojissa joulukuun 2004 alussa, kun joukkue oli napannut kauden 22 ensimmäisestä pelistään ainoastaan kuusi pistettä. Valmentajanvaihdos piristikin peliä Joensuussa selvästi, vaikka kauden jälkimmäiseltä puoliskolta saalistetut 22 lisäpistettä eivät riittäneetkään karsintojen välttämiseen.

- Pyrin kaivamaan joukkueen mahdolliset piilevät vahvuudet esiin jos sellaisia löytyy. Siitä sitten lähdetään rakentamaan uutta nousua ja äkkiähän niitä pisteitä alkaa kertymään, kunhan vain saadaan kipsi murrettua. Edessä on kuitenkin vielä pitkä talvi ja mitä vain voi tapahtua.

Jokipoikien A-juniorijoukkueen kakkosvalmentajan tontilta Mestiksen vastuuvalmentajaksi hypännyt Rauhanen jatkoi joensuulaisten peräsimessä myös seuraavalle kaudelle, mutta sai tuolloin kenkää joukkueen ajauduttua aivan runkosarjan lopulla pitkään tappioputkeen. Jokipoikien ja Rauhasen tammikuussa 2005 tekemä sopimus ulottui alun perin kevääseen 2007 saakka. Rauhasen otettua vastaan uuden työn ruotsalaisen IF Arbogan luotsina sopimus kuitenkin luonnollisesti purkautui.

Aiemmin urallaan Rauhanen on toiminut myös TuTon Mestis-miehistön kakkosvalmentajana, juniorivalmentajana Tapparassa sekä viisi vuotta Ikurin Vireen valmennuspäällikkönä. Hän on suorittanut ammattivalmentajan tutkinnon sekä kahdeksan SJL:n tutkintoa.

Titaanit nousi Mestikseen täksi kaudeksi. Joukkueen päävalmentajana jatkoi Jari Helle, joka kuitenkin sai väistyä tehtävistään viime maanantaina, kun Titaanit oli jämähtänyt 11 pelistään keräämillä kolmella pisteellä sarjan hännille. Tämän viikon otteluissa päävalmentajana toimi väliaikaisapuna kakkosluotsi Pasi Eväkoski. Titaanit hävisi molemmat pelinsä: Kajaanissa 4-2 ja Joensuussa 5-1.

- Valmentamani joukkueet pyrkivät pelaamaan aktiivista, reagoivaa ja fyysistä kiekkoa. Pelityylin toki määrittelee suurilta osin käytettävissä oleva materiaali. Kunhan tutustun paremmin pelaajiini ja he minuun sekä pelisysteemehini, niin uskon meille koittavan vielä hyvät ja tulemme aloittamaan nousun kohti parempia sijoja. Hyvä ilmapiiri ja tekemisen meininki ovat isoja asioita, kun uutta nousua haetaan, päätti Rauhanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle